İRAN Meclisi'ndeki bir grup milletvekili, Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk dosyasında İran asılı işadamı Rıza Sarraf’ın ortağı olduğu iddia edilen işadamı Babek Zencani hakkında soruşturma açılmasını istedi.
Meclisteki 12 parlamenter, ülkedeki üç erkin başkanına gönderdikleri açık bir mektupla, Babek Zencani’nin yolsuzluk yaptığına dair yeterli kanıtların mevcut olduğunu savunarak yargılanması istedi. Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclis Başkanı Ali Laricani ve Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani’ye yazdıkları mektupta, Zencani hakkındaki yolsuzluk dosyasının ciddiyetle takip edilmesini istedi
Milletvekilleri, "Yolsuzlulara karşı yıllardır yapılan müsamahakar davranışlar, maalesef ülkeyi sistematik bir yolsuzluğa sevk etmiştir. Bu yolsuzlukların geçen dönemkilerle farkı, yolsuzluklarla mücadele etmesi gereken devlet organlarının, kendilerin bu olaylara bulaşmasıdır" diye yazdı.
Yazdıkları mektupta açıkça Babek Zencani’nin adını kaydeden milletvekillerinin dilekçesinde Türkiye’deki olaylardan söz edilmedi.

(AÖ/İD)