İRAN Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasında Cenevre’de yapılan anlaşmada, İran’ın nükleer haklarının tanındığını ve uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin ülke topraklarında devam edeceğini söyledi.
Cenevre’deki anlaşmanın ardından Tahran’da kameraların karşısına çıkan Ruhani, imzalanan nükleer anlaşmadan mutlu olduğunu anlattı. İran Cumhurbaşkanı anlaşmaya ilişkin, "Müzakerelerin sonucu olarak dünya güçleri İran’ın nükleer haklarını resmi olarak tanıdı" açıklamasında bulundu.
Anlaşmanın 10 yıl aradan sonra sağlandığına dikkat çeken Ruhani, "İran topraklarındaki uranyum zenginleştirme faaliyetleri, eskiden olduğu gibi devam edecek ve bu anlaşma metninde açıkça kaydedilmiştir" dedi.
İran cumhurbaşkanı ülkesindeki Natanz, Fordov, Arak, İsfahan ve Bender Abbas nükleer tesislerindeki çalışmaların süreceği kaydetti. Ruhani basın toplantısının bir bölümünde suikasta uğrayan bazı nükleer bilim adamlarının ailelerini yanına aldı.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Cenevre’deki nükleer anlaşma ardından Tahran’daki basın açıklaması. Ruhani, terör edilen bazı nükleer bilim adamlarının ailelerini de yanına aldı. (AÖ/İD)