TÜRKİYE'de bakanların istifası ve Başbakan Erdoğan’ın yaptığı kabine yenilemesi, İran gazetelerinin bugünkü sayısında geniş yer buldu. Ülkedeki hemem hemen tüm gazeteler konuyu birinci sayfadan aktardı.
Etemad Gazetesi, 1'inci sayfasından Erdoğan’ın fotoğrafıyla birlikte verdiği haberinde, 'Erdoğan hükümetinde istifa tsunamisi' başlığını kullandı. Gazete, "Türkiye’deki yolsuzluk depremi, Erdoğan hükümetini salladı ve üç sütununu devirdi" ifadesine yer verdi.
Şark Gazetesi, yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Saraf’ın fotoğrafıyla Türkiye’deki gelişmeleri manşetine taşıyarak, 'Erdoğan’ın kabusu' başlığını kullandı. Kanun Gazetesi ise birinci sayfasında, "3 bakan gitti. Erdoğan, bıçak atında" başlığına yer verdi.
Tehran Emruz Gazetesi, Türkiye ile ilgili gelişmeleri, "Erdoğan kabinesinde kriz ve istifa dalgası" başlığıyla sürmanşetten aktardı.
Jahan-e-Eghtesad Gazetesi ise Türkiye’deki gelişmelerle ilgili haberinde "Erdoğan, bir adım geri attı" başlığını kullandı. Mardom Salari Gazetesi, 'Erdoğan, tehlikeden kurtulmaya çalışıyor' başlığını tercih etti.
Javan Gazetesi de gelişmelere birinci sayfasında yer verip, "Erdoğan, devrilmemek için kabinesinde ameliyat yaptı" diye yansıttı. (AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)