IRAK Başbakanı Nuri El Maliki, El Enbar ili polis müdürlüğü bünyesine 1200 polisin alınmasını kabul etti. Kararın Enbar'da artan saldırıların önüne geçilmesi için alındığı öne sürüldü.
Milletvekili Halit El Alvani yaptığı basın açıklamasında Enbar Polis Müdürlüğü bünyesine 1200 polisin alınması için Enbar Valisi Ahmet El Duleymi tarafından sunulan talebin Başbakan Nuri Maliki tarafından kabul edildiğini açıkladı. El Alvani açıklamasında, El Kaide terör örgütünün Enbar ilinde ve özellikle Ramadi ile Felluce'de yeniden faaliyetlerini güçlendirmeye çalıştığını belirterek polis atamasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. El Alvani polis ve güvenlik güçlerinin her zaman için destek ve takviyeye ihtiyacı olduğunu açıkladı. El Alvani terörle mücadele açısından atılan bu adımın önemli olduğunu söyledi. 
Savunma Bakanlığı da ordudan firar edenlerin tekrardan görevlerine dönebilmelerini sağlayacak süreyi 1 aylığına uzatıldığını açıkladı.Açıklamada kararın Başbakan Nuri Maliki'nin talimatı üzerine alındığı bildirildi.
  AHM(GE/İD)