IRAK Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği seçim daire başkanı Mıkdad El Şerifi, oy sayma işleminin ikinci aşamasının başladığını açıkladı. El Şerifi, genel seçimlerin ilk sonuçlarının iki hafta içinde açıklanacağını da kaydetti.
Oy sayım memurlarının görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını belirten El Şerifi, oy sayım işlemi sırasında seçmenlerinin verdikleri oyların garanti altına alınması amacıyla Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği tarafından bazı önlemler alındığını söyledi.
OY SAYIM İŞLEMİNDE İKİNCİ AŞAMA
Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği oy sayma işleminin ikinci aşamasının başladığını duyurdu. İlk sonuçların bir hafta içinde açıklanacağı da belirtildi.
Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği sözcüsü Safa El Musevi, oy sayım işleminin Başkent Bağdat ve diğer illerdeki 60 merkezde başladığını söyledi. İlk sonuçların iki hafta içinde açıklanacağını kaydeden El Musevi, nihai sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda ise herhangi bir bilgi vermedi.
Bu arada Kerkük Türkmen Cephesi Listesi gözlemcileri Rahimava ve Arafa semtlerindeki oy sayım merkezlerinde hile yapıldığını belirtti. Irak’ta seçimler 30 Nisan2014 tarihinde yapılmıştı.

AHM(SS)