IRAK Parlamento Başkanı Usame El Nuceyfi Başkanlığı'ndaki Muttahidun Lilislah İtilafı, hükümetin kurulması için siyasi gruplarla müzakere etmek üzere bir komisyon kurulduğunu belirtti.
Komisyonda farklı siyasi gruplardan temsilciler yer alıyor. Komisyon başkanlığını Milletvekili Selman El Cumeyli yapıyor. Yeni hükümetin kurulması için oluşturulan komisyon heyeti siyasi gruplarla bir araya gelerek programını ve tekliflerini sunacak. Hükümet kurma müzakerelerinde bazı illerinde istekleri dile getirilecek. Müzakerelerde hükümetin kurulması için taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının giderilmesi için fikirlerin yakınlaştırılmasına çalışılacak.
Muttahidun Lilislah İtilafı adına siyasi gruplarla bir araya gelecek komisyon gelecek hükümetin kurulma şekli ile tüm Iraklılar(ı kucaklayacak bir hükümetin kurulması yönündeki beklentilerini de iletecek.
Muttahidun Lilislah İtilafı kısa süre önce açıklama yaparak aralarında El Arabiye İtilafı, El Vataniye, Kürdistan İttifakı ile El Ahrar ve El Muvatın kitlesinin de aralarında bulunduğu ‘Güçlüler'’ adı altında yeni bir koalisyonun kurulduğunu belirtmişti.

AHM(AÖ/İD)