Ahmet Haşim MUHTAROĞLU- IRAK() -Irak Genelkurmay başkanı Babekir Zebari’ye, Selahattin iline bağlı Amirli nahiyesinde bombalı suikast girişiminde bulunuldu. İki bombayla düzenlenen suikast girişiminde Zebari’nin 1 koruması öldü, 4 koruması da yaralandı.

Bu arada Salahattin’in El Duceyl ilçesinde bomba yüklü tankerle düzenlenen saldırıda 9 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Tikrit’in doğusunda düzenlenen bombalı saldırıda ise 2 asker öldü, 3 asker yaralandı. Tikrit’te düzenlenen bir diğer bombalı saldırıda 2 sahva mensubu hayatını kaybetti, 3 sahva mensubu yaralandı.

Öte yandan Başkent Bağdat’ın El Abayeci bölgesinde bomba yüklü araçla kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı. Felluce’de de kan akmaya devam ediyor. Kente Irak ordusu tarafından düzenlenen bombardıman sonucu 11 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Felluce’de düzenlenen operasyonlarda ise IŞİD örgütünün 100 üyesi öldürüldü. Bu arada Kerkük – Süleymaniye karayolu arasında 8 taksi şoförünün cesedi bulundu.