IRAK'ta Türkmenler'in yoğun yaşadığı Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu İlçesi'nde son 12 saat içerisinde 12 patlama meydana geldi. Patlamalarda 1'i kadın olmak üzere 5 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.
İlk saldırı Cumhuriyet mahallesinde 33 yaşındaki Tarık İdvan'ın özel arabasına yerleştirilen bombanın patlamasıyla gerçekleşti. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından araçta şöför koltuğu altına bırakılan bomba, araç seyir halindeyken infilak etti. Olayda hedef alınan Türkmen genci Tarık İdvan öldü. İlçenin El Teahi, İmam Ahmed, El Hüseyin ve Ziraat mahallelerinde tam 11 patlama meydana geldi. Patlamalar sivil Türkmenler'in evlerini hedef aldı.
Patlamaların en kanlısı Ziraat mahallesinde meydana geldi, Semin Bellav'ın evinin ön hem arka tarafında meydana gelen patlamalarda aynı aileden 1'i kadın 4 kişi öldü. Diğer patlamalarda can kaybı olmadı 11 kişi yaralandı ve çok sayıda ev ve araç zarar gördü. Yaralılar Kerkük Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, hayatını kaybedenler de Kerkük Adli Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

AHM(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)