LONDRA, ()- İSTANBUL'da 2 bin 250 euro'ya aldığı Bulgaristan vatandaşına ait pasaport üzerinde düzenleme yaparak İngiltere'ye yeniden gelen ve çalıştığı kebapçı dükkanında yakalanan 30 yaşındaki Ramazan Koç'a, 1 yıl hapis cezası verildi.
Fleetwood kasabasında çalıştığı kebapçıda gözaltına alınan Koç'un davasının duruşması Preston Kraliyet Mahkemesi'nde görüldü. Daha öncesinde sınır dışı edilmesine rağmen, sahte pasaport ve kimlikle bir kez daha İngiltere'ye gelen Koç'a, 1 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme hakimi, cezasını çekmesi ardından sınır dışı yapılması kararlaştırılan Koç'a, "Bu ülkedeki maceranın sonuna geldin" dedi. Home Office görevlilerinin baskını sırasında işyerinde çalışırken yakalanan Koç'un, görevlilere "Bulgaristan vatandaşı" olduğunu söyleyerek bir Bulgar pasaportu beyan ettiği kaydedildi. Pasaportun çalıntı olduğu yönünde bilgiye ulaşan görevlilerin bu durumu belirtmeleri üzerine Koç'un, Türk olduğunu itiraf ettiği ifade edildi.
"HERKES BİZİM KADAR ŞANSLI DEĞİL"
Yapılan soruşturmada İngiltere'ye iltica talebinde bulunan Koç'un, 2006'da çalıştığı kebapçıda yakalandığı ve sınır dışı edildiği belirlendi. Duruşmada, 2008 yılında İstanbul'da 2 bin 250 Euro karşılığında aldığı pasaportla İngiltere'ye 'Yeniden' giriş yaptığını belirten Koç, savunmasında 'Ciddi sağlık problemleri' bulunduğunu ve bunun için 'para biriktirmeye' çalıştığını söyledi. Koç'un Avukatı Daniel Harman da, "Kim istemez ki, daha iyi bir gelecek? Biz (İngilizler) genel olarak şanslıyız. İyi işleyen bir sağlık, polis ve adalet sistemimiz var. Ancak herkes bizim kadar şanslı değil. Kendisi için daha iyi bir gelecek kurmaya çalışan birisini nasıl suçlayabiliriz?" sözleri ile müvekkilini savundu. Koç'un iyi niyetli olduğuna inandığını söyleyen Hakim Pamela Badley ise, "Ramazan'ın yardıma ihtiyacı olduğunu ve bunun için çalıştığını anlıyorum. Ancak yasaları uygulamak zorundayım. Maalesef Türkiye, AB'ye üye değil. Türk vatandaşlarının vizesiz serbest dolaşım hakkı anlaşmaları bulunmuyor" diyerek, dedi.
 

(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)