Faruk ZABCI/LONDRA, ()- İNGİLTERE'de efsanevi televizyon yıldızı 84 yaşındaki Rolf Harris, genç kızlara cinsel taciz suçlarından suçlu bulunması haberine ayırdı.
Mayıs ayından bu yana Soutwark Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargıç önüne çıkan eğlence ve televizyon dünyasının önde gelen simalarından Rolf Harris’e 14-18 yıl hapis cezası verileceğine dikkat çeken gazeteler, 12 taciz olayından suçlu bulunan televizyon  yıldızını 'Seks canavarı' ilan etti.
Haberi manşet yapan Daily Express, mahkeme bittikten sonra 5 yeni kadının daha televizyon yıldızını suçladığına dikkat çekti. Bir sunucusunun şikayetçi yeni kadınlar arasında olduğu anlaşıldı.
The Sun, Broadmoor Hastanesi’nde Rolf Harris’in 2011 yılında 84 yaşında ölen arkadaşı Jimmy Saville ile birlikte kadınların koğuşlarını ziyaret ettiklerini açıklarken iki pedofilin kızları soyunurken izlediğini açıkladı.
Mahkeme tarafından pedofil olduğu tescillenen Rolf Harris için Daily Mirror, 'Maskesi Düştü' manşetini attı. Bir kurbanın onun sapık olduğunu dokuz yıl önce Kraliçe’ye yazdığına dikkat çekildi.
Daily Mail, '50 Yıl Sağlam Aile Televizyonunun Simasıydı.Şimdi hakikatı biliyoruz; Rolf hepimizi kandıran bir çapulcudur' manşetli haberinde Avusturalya doğumlu Rolf Harris’in 50 yılda ailelerin en çok sevdiği sunucu, şov dünyasının ve Kraliçe’nin tuttuğu biri olduğunu vurguladı. Çocukların televizyon sunucusu olarak ün yapan Rolf Harris’in genç kızlara cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkınca The Guardian, 'Ulusal Hazine.. Pedofil Harris seks saldırılarından hapis cezasıyla karşı karşıya' başlığını kullanırken ünlü şovcunun 1969-1986 yılları arasında yaşları sekizden başlayan kızlara cinsel sarkıntılıkta bulunduğunu yazdı.
The Times 'Rolf Harris’in 40 yıllık Namussuzluğu' başlığını kullanırken The Daily Telegraph 'Şovmen, sanatçı ve tacizci Harris hapishanede ölebilir' manşetli haberinde Rolf Harris’in cezasının cuma günü açıklanacağını bildirdi. Hapis cezasının 14-18 yıl olması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI