LONDRA, () - İNGİLTERE'nin 24 saat açık ilk cash&carry işletmesini olan Holland Bazaar düzenlenen törenle resmi olarak açıldı.

Açılışa aralarında politikacılar, işadamları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. '15 A-B Eley Retail Park, Eley Road, London N18 3BB' adresinde bulunan ve 45 bin square feet büyüklüğündeki işletmenin açılış kurdelesini Muhafazakar Parti Partisi Southgate Milletvekili David Burrowes ile Enfield Belediye Başkan yardımcısı Ingrid Cranfield kestiler. İşadamı Ali Matur ve Holland Bazaar Direktörü Mert Uçar'ın ev sahipliği yaptığı törene, Enfield Belediye ideri Doug Taylor ile kabine üyesi Ahmet Öykener de katıldı. Holland Bazaar'ın Liberal Demokrat Parti Tottenham milletvekili adayı Turhan Özen, Belediye Meclis Üyeleri Tahsin İbrahim, Ertan Hürer, Ali Bakır ile Meclis Üyesi adayları Suna Hürman, Murat Yurtseven ve Ali Gül Özbek; Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ve kurum yöneticileri, Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Turkish Forum Başkan yardımcısı Nazif Akpınar, CEFTUS yöneticileri İbrahim Doğuş ve Mustafa Topkaya da açılışta hazır bulundular. Holland Bazaar firmasının Hollanda, Almanya ve Türkiye gibi ülkelerden tedarikçi firmalarının temsilcileri de açılış için Londra'ya geldiler.

Açılışta bir konuşma yapan Milltevekili Burrowes, Edmonton bölgesindeki bu yatırımın bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirtti. Kendi seçim bölgesinin de bulunduğu Kuzey Londra'nın en büyük gıda işletmesi olan Holland Bazaar'ın, kurulduğundan bu yana gelişen bir işletmecilik modeli sergilediğine dikkat çeken Burrowes, firma yöneticilerini kutladı. Edmonton'da Eley sitesinin içerisinde yer alan Holland Bazaar, yanyana 2 mobilya deposunun birleştirilmesi ile oluşan devasa büyüklükteki depo 45 bin square feet alana kurulu. Süt ürünleri ve donmuş gıdaların bulunduğu geniş soğuk hava depoları, 30 dolayında ülkeden tedarik edilen sebze-meyve çeşitleri, şekerleme ve gazlı içecek ile meşrubatlar, catering malzemeleri, ev eşyaları gibi binlerce ürün çeşidinin yer aldığı reyonları kapsayan Holland Bazaar, 200 araçlık bir park alanına da sahip bulunuyor. 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren firma, 20 yılı aşkın süredir gıda sektöründe öne çıkan isimlerden Ali Matur tarafından kuruldu. Matur, Leyton'da bulunan ve Londra'nın sebze-meyve ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan New Sptialfields Market'in en büyük işletmesi olan Special Fruit firmasının da sahibi. Takeaway, restoran, café veya süpermarket gibi gıda işletmelerinin, geceyarısından sabahın ilk saaatlerine kadar çalışan sebze-meyve hali'nden alışveriş etmesinin zor olduğu düşüncesi ile kurulan Holland Bazaar, bir süre sonra soft drink çeşitlerinden mutfak yağlarına kadar çok sayıda ürün çeşidini bulundurmaya başladı. Londra'nın yanısıra Manchester, Leicester gibi kentlerden gelen yüzlerce işletmenin talepleri doğrultusunda ürün portföyünü geliştiren firma, İngiltere'nin 24 saat açık ilk cash&carry işletmesi olma özelliğine sahip.

(SSA)