İNGİLTERE'de Old Bailey jürisi, telekulak soruşturmasında Rebekah Brooks’u suçsuz, Andy Coulson’u suçlu buldu. News of The World’un editörlüğünden ayrıldıktan birkaç hafta sonra Andy Coulson’u yanına Haberleşme Direktörü olarak alan Başbakan David Cameron, onu işe almanın yanlış bir karar olduğunu kabul ederek özür diledi.
News International’ın eski yönetici Rebekah Brooks, 8 aydır her gün kocası Charlie Brooks ile gittiği Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey’den özgür bir kadın olarak çıktı. Rebekah Brooks 3.5 yıl süren telekulak soruşturmasından sonra 8 ay süren mahkemenin 8 gün karar için çekilen jürisi tarafından tüm suçlamalardan suçsuz bulunurken, David Cameron’un yanına asistan olarak giren eski News of the World editörü Andy Coulson, telefon dinleme suçundan suçlu bulundu.
Başbakan David Cameron’un bir zamanlar editöre yakınlığından yeni bir darbe alması bekleniyor. Telefon dinlemekten suçlu bulunan Andy Coulson, David Cameron’un haberleşme direktörlüğünü yapmıştı. Başbakanın Haberleşme Direktörlüğü’nden istifa etmek zorunda bırakılan Andy Coulson’un şimdi hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.
Kararı örenince Rebekah Brooks’un fenalaştığı ve Old Bailey’den ayrılmadan önce tedavi gördüğü öğrenildi.
Telefon dinleme suçundan beraat eden Rebekah Brooks, Prens William’ın bikinili fotoğrafına 4,000 sterlin ödemek suçundan da aklandı.
David Cameron, News of The World’un editörlüğünden ayrıldıktan birkaç hafta sonra Andy Coulson’u yanına Haberleşme Direktörü olarak aldı.
Telekulak olayı patlayınca "Bana telekulağa karışmadığını söyledi. Onu işe alma sorumluluğu tamamen bana ait. Suçlu bulunursa özür dilerim" dedi ve bugün onu işe almanın yanlış bir karar olduğunu kabul ederek özür diledi.
"Bana telefonları dinlemediğine ilişkin teminat verdi. News of World’de işini kaybetmiş ve ben ona ikinci bir şans verdim" diyen David Cameron, Old Bailey kararını öğrenir öğrenmez sözünü tuttu ve özür diledi.
8 aylık mahkeme boyunca Andy Coulson sürekli suçsuz olduğunu tekrarladı ama mahkemede eski İçişleri Bakanı David Blunket’ın voicemailini David Cameron tarafından işe alınmadan 3 yıl önce 2004 yılında dinlediğini söyleyerek kendi avukatlarını şoke etti.