İNGİLTERE’de telekulak davasında, ikisi de başkalarıyla evli olan Sun Gazetesi editörü Rebekah Brooks ile daha önce bir süre asistanı olan News of the World editörü Andy Coulson'ın en az 6 yıl süren ilişki yaşadıkları da ortaya çıktı.
İngiliz gazetelerinin çoğu telekulak davasını ikinci plana atarak iki editörün gizli aşkını ön plana çıkarttı. Gazeteler, iki editörün eşleriyle birlikte bir masada otururken çekilmiş fotoğrafını da yayımladı. Telefon dinleme skandalı yüzünden 2011 yılı Temmuz ayında kapanan İngiltere'nin en yüksek tirajlı pazar gazetesi News of the World'ün iki eski editörünün 1990'lı yılların başında en az altı yıl ilişki yaşadıkları, İngiliz polisinin el koyduğu Rebekah Brooks'un bilgisayarında bulunan aşk mektubunun son paragraflarının telekulak jürisine okumasıyla su üstüne çıktı.
Rebekah Brooks'un 2004 yılı Şubat ayında kendisinden ayrılmaya kalkan Andy Coulson'a yazdığı "Seni seviyorum, senin için endişeleniyorum, beraber gülüyor, beraber ağlıyoruz.. Bu yeni ilişkimizi nasıl yürüteceğiz? Gerçek olan senin benim en iyi arkadaşım olman. Sana herşeyi söylüyprum. Sana güveniyorum. Senden tavsiye alıyorum. Seni seviyorum.. Bizim ilişkimiz olmadan yaşama nasıl ayak uyduracağımı bilmiyorum. Sensiz olmaktan korkuyorum"  cümlelerinin bulunduğu aşk mektubu İngiltere'nin gündemine oturdu.
Mektubun Coulson'un ayrılma kararına Sun'ın editörünün tepkisini dile getirdiği anlaşıldı. 2000 yılında şu andaki eşi Eloise ile evlenen Andy Coulson, Old Bailey'ye eşi ile gelirken 2002 yılında Eastenders dizisi yıldızı Ross Kemp ile evlenip 2009 yılında boşanan Rebekah Brooks, yanına yeni kocası Charlie Brooks 'u aldı. Mahkemede savcı, iki editörün bu dönemde sevgili olmalarının önemli bir nokta olduğuna dikkat çekerken "Rebakah Brooks'un bildiğini Andy Coulston biliyordu.. Andy Coulston'un bildiğini Rebekah Brooks biliyordu" dedi.
Medya patronu Rupert Murdoch'un şirketinde çalışmış 8 kişinin Londra Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey'de yargılandığı telekulak davasında, üç eski gazeteciyle bir özel dedektif cep telefonu mesajlaşmalarını kaydettiklerini kabul ederken iki yönetici mesajları gizlice dinlemek için komplo kurdukları suçlamasını kabul etmedi.