İNGİLTERE'de kebap salonu işleten 21 yaşındaki Emrullah Kurum'a, karıştığı kavgadan dolayı 4 yıl hapis cezası verildi. Ülkenin güneyindeki liman kenti Ipswich'te kebap dükkanı işleten Emrullah Kurum,  South East Suffolk Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada suçlu bulunurken, beyzbol sopası ile dövdüğü öğrencilerin telefonlarını aldığı iddiaları inandırıcı bulunmadı.
Dava konusu olay, geçen yıl 23 Temmuz'da meydana geldi. Gareth Gorvin adlı öğrenci ve arkadaşları George Crisp ile Nathaniel Day, sabaha karşı çıktıkları kulüpten evlerine doğru yürürken, Emrullah Kurum'un yönetimindeki aracın arkalarında durduğunu ve araçtan inen Kurum ile arkadaşının kendilerine saldırdığını öne sürdü. Gorvin, sopa ile aldığı darbe sonucu yere düştükten sonra cebinde bulunan telefon ve iPod'a el konulduğunu savundu. Suçlamaları reddeden Kurum ise, Grovin ve arkadaşlarının yolda giderken araçlarına yabancı cisimler fırlattığını ifade etti.
Sopayı tartıştığı kişilerin üzerine yürümesi sonucu çıkardığını ve kendini koruduğunu söyleyen Kurum, böyle bir olaya karışmış olmaktan dolayı üzgün olduğunu belirtti. Avukatının daha önce herhangi bir kriminal olaya karışmadığını vurguladığı Emrullah Kurum, jüri tarafından suçlu bulundu.

 

(GE/İD)