İNGİLTERE'nin Rotherdam kentinde 1997- 2013 yılları arasında en az bin 400 çocuğun cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı.
En küçüğü 11 yaşında olan çocukların toplu tecavüze uğradıkları, rehin alındıkları, tacirlerin elinde İngiltere'nin diğer kentlerine götürüldükleri, dövüldükleri ve korkutuldukları belirtiliyor. İngiltere’de Rotherdam Belediyesi'nin çocuk istismarı ile ilgili hazırlattığı rapora dayandırılarak verilen haberlerde, 1997- 2013 yılları arasında en az bin 400 çocuğun 'Korkunç' biçimde cinsel tacize uğradığı yazıldı.
Raporu hazırlayan Prof. Alexis Jay BBC'ye yaptığı açıklamada, çocuk istismarı olayında belediye lideri, üst düzey yöneticiler tarafından ''apaçık'' bir şekilde ve toplu hataların yapıldığına dikkat çekerek bu kişilerin sorunu yeteri kadar önemsemediklerini ve Güney Yorkshire bölgesindeki görevli polisin de sorunu öncelikli olarak görmediğini vurguladı.
Prof. Jay ''Yıllar içinde çocuk istismarı skandalının büyüklüğü konusunda kimsenin bilgisi yok. Tahminlerimiz yaklaşık 1400 çocuğun 1997-2013 yılları arasında cinsel tacize uğradığı yönünde. Çocukların maruz kaldığı cinsel istismarın boyutunu ise tahmin etmek güç'' diye konuştu.
Raporda ayrıca söz konusu çocukların üzerine benzin döküldüğü ve sessiz kalmaları için ateşe verilmekle korkutuldukları, silahlarla tehdit edildiklerini, vahşi tecavüzleri izlemek zorunda bırakıldıkları ve "konuştukları takdirde sıranın onlara da geleceği" gibi tehditlere maruz kaldığı yönünde örnekler bulunduğu kaydedildi.
Rotherdam Bölgesi Emniyet Müdürü Jason Harwin ise cinsel tacize uğrayanlardan içtenlikle özür dilediğini söyledi. Bu kişilerin polis güçlerinden yeterli desteği almaları gerektiği halde alamadıkları için üzgün olduğunu söyleyen Harwin, daha önce yaşanan hataların bilgileri dahilinde olduğunu kabul etti.