İNGİLTERE'deki terörle mücadele polisi Amerikalı gazeteci James Foley'in kafasını kesen ve İngiliz aksanıyla konuşan maskeli IŞİD militanının kimliğini tespit etmek için harekete geçti.
Guardian gazetesine birkaç ay önce Rakka kentinde rehin alındığını söyleyen bir kaynak, Amerikalı gazetecinin kafasını kesen 'John' kod adlı militanın Rakka'daki batılı rehinelerden sorumlu üç İngiliz cihatçıdan biri olduğunu iddia etti. Görüntüde kendiSİni 'John' olarak tanıtan maskeli IŞİD militanının Londra'dan olduğu ve daha önce belirli bir fidye ödenerek Türk yetkililere teslim edilen 11 rehinenin teslim edilmesinde baş müzakereci olduğu iddia edildi.
Suriye'deki kaynaklar militanı, tutuklanan yabancı uluslardan rehinelerin aileleri ile internet üzerinden kurulan iletişimde ana kontak olarak tanıyor. Diğer yandan terörle mücadeledeki uzmanlar ve dil bilimcileri, gazeteye, IŞİD militanının Suriye ve Irak'ta savaşmak için İngiltere'den giden İngiltere doğumlu 500 cihatçıdan biri olarak göründüğünü söylerken İngiltere ve Amerika'daki güvenlik servisleri propaganda videosundaki militanın kimliğinin belirlenmesi için adli ses bilimcileri ile birlikte çalışma başlattıklarını açıkladı.
İngiltere'deki Metropolitan Polis ise bugüne kadar ortalama 700 Fransız ve 500 Belçikalı ile birlikte Britanya'nın farklı kentlerinden 500'e yakın militanın Suriye ve Irak'ta savaşmak için ülkelerini terk ettikleri bildirildi.