İNGİLTERE Dışişleri Bakanı William Hague ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde ortak basın toplantısı düzenledi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, peşmergenin girdiği Kerkük ve diğer sorunlu bölgelerle çekilmeyeceğini belirterek, "Irak hükümetinin bu sorunu çözmesi için 10 yıl bekledik. Irak ordusu bu bölgelerden çekildi. Bundan dolayı peşmerge güçlerinin, o bölgelere gidip kontrolü sağlaması gerekti. Biz 140. Maddeyi uyguladık ve artık bunun üzerine konuşmayız. Sorunlu bölgeler, Kürdistan idaresinin dışındaki Kürt bölgeleridir. Girdiğimiz yerlerden geri çekilmeyeceğiz" diye konuştu.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de Barzani ile Irak'ın yaşadığı krizle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ve sorunları müzakere ettiklerini söyledi. Hague, tüm siyasi tarafların içerisinde yer alacağı ulusal birlik hükümetinin kurulması için Irak'ta çok iyi bir tablo gördüğünü söyleyerek, "Bağdat'ta görüştüğüm Şii liderlerin niyeti, ulusal birlik hükümetinin biran önce kurulması yönündeydi. Irak'a askeri müdahalede bulunmayacağız. Irak'ın bu krizden kurtulması için ABD ile nasıl hareket edeceğimize dair görüşlerimiz sürüyor. Yardıma hazırız" dedi.