İNGİLTERE'de yaşayan Türk modacı Zeynep Kartal kendi markasıyla hazırladığı 2014 sonbahar kış koleksiyonunu 'Londra Moda Haftası'nda tanıttı.
İngiltere'de kırmızı halı tasarımcısı (red carpet designer) olarak tanınan ve tasarımlarını çok sayıda İngiliz oyuncu ve yıldızın taşıdığı Kartal'ın son koleksiyonu Londra Moda Haftası kapsamında düzenlenen bir defile ile tanıtıldı. Birbirinden göz alıcı toplam 24 parça kostümün sergilendiği koleksiyonu İngiliz modaseverler hayranlıkla izledi.
Fildişi, metalik altın, bordo ve altın yaldız renklerinin hakim olduğu koleksiyonda zarif dantel el nakışları, pul payetli tuvaletler, kısa kokteyl elbiseleri ve kombine ceketli çok yönlü takımlar dikkat çekti. Defile sonunda 'nın sorularını yanıtlayan başarılı modacı, yaşadığı Manchester'in özel yapılarından ve kentin belediye binasındaki motif ve figürlerinden etkilenerek bu koleksiyonu meydana getirdiğini belirterek kendisine Hollywood'un eski yıldızlarının kırmızı halı üzerindeki şıklıklarının da ona ilham kaynağı olduğunu söyledi. 20 yıldan bu yana moda sektöründe olan tasarımcı, koleksiyonuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
"Londra Moda Haftası'na üçüncü defa katılıyorum. Ancak bugüne kadar en iyisi bu koleksiyonum oldu. Oldukça da beğenildi. Bu da beni mutlu ediyor. İngiltere'de Türk bir modacı olarak Londra Moda Haftası'na katıldığım, ülkemi temsil ettiğim içinde de gurur duyuyorum."
Ülkenin en çok izlenen ve en eski dizisi Coronation Street oyuncusu Kym Marsh, popüler gençlik dizisi Hollyoaks’un oyuncuları Nikki Sanderson ve Sophie Austin ile Emmerdale dizisinin yıldızı Charley Webb geçtiğimiz ay Londra'da düzenlenen Ulusal Televizyon Ödülleri gecesinde Zeynep Kartal'ın tasarımlarını giymişti.