Türkiye'nin Fırat Kalkanı harekatı büyük bir titizlikle yürütülürken, terörist karargahlarına düzenlenen operasyonları 'Türkiye sivilleri katlediyor' yalanıyla dünyaya servis eden basın organları rezil oldu. İngiliz Independent gazetesinin, Rusya'ya ait katliam görüntüleriniTürkiye yapmış gibi yayınlamasının ardından gerçek ortaya çıktı.
BATI MEDYASI YALAN HABERLER YAPIYOR
Türkiye'nin Cerablus'u terör örgütleri IŞİD ve PYD'den temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı altıncı gününde devam ediyor. Türkiye'nin ÖSO birliklerini desteklediği ve karadan ilerleyişin de sürdüğü operasyonla ilgili batı medyasında yalan haberler de yer alıyor.
İngiliz Gazetesinin 'Türkiye' Rezilliği!
FRANSA'DAN SONRA ŞİMDİ DE İNGİLİZLER
'Türkiye sivil katliamı yapıyor' diye yalan haber servis eden Fransız haber ajansı AFP'nin ardından İngiliz gazetesi Independent da habercilik açısından bir skandala imza attı. Halep'in Maadi bölgesindeRusya'ya ait savaş uçaklarının yaptığı bombardımanın görüntülerini kullanan Independent, "Türkiye 40 sivili öldürdü" şeklinde bir yalan haberi servis etti. Rusya'nın katliamınıTürkiye'ye aitmiş gibi gösteren gazeteye tepki yağdı.
RUS SAVAŞ UÇAKLARININ SALDIRISINA AİT GÖRÜNTÜLER
Yayınlanan görüntüler, Suriye sivil kurtarma ekiplerinin youtube kanalında 27 Ağustos Cumartesi günü yayınlanmış. Görüntüler, Rus savaş uçaklarının Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait. Gazete ise bu görüntüleri, 28 Ağustos'ta Türk savaş uçaklarının vurduğu YPG karargahına aitmiş gibi