İNGİLTERE’nin en büyük bankalarından Lloyds Banking Group, satış elemanlarına uyguladığı bonus politikasında yaptığı ciddi hatta gerekçesiyle 28 milyon sterlin (yaklaşık 62 milyon TL) rekor para cezasına çarptırıldı.
İngiltere finans piyasası regülatörü FCA, (Financial Conduct Authority) bankanın satış idaresi hatasından aldığı bu cezanın İngiltere’de bugüne kadar verilen en yüksek ceza olduğunu ifade etti.
FCA yetkilileri, bankanın yanlış bonus politikası uygulayarak, çalışanlarını beklenen hedefleri tuturamamaları halinde maaşlarında kesinti veya terfi edilememe gibi yöntemlerle baskı altına aldığını belirtti. İngiltere’nin en güçlü bankalarından Lloyds yetkilileri FCA’nın kararını kabul ederek müşterilerinden özür diledi.
FCA directörü Tracey McDermott, hatanın affedilemez olduğunu ifade ederek, bankanın hatayı zamanında kabul etmemesi durumunda cezanın 35 milyon sterline çıkarılmış olacağını söyledi. Bu yılın Nisan ayında Lloyds Bank’ın , mali yılının ilk çeyreğinde analist beklentilerinin üzerinde kar elde ettiği duyrulmuştu.

AT(AÖ/İD)