ADOLF Hitler’in uzun bir süre beraber olduğu ve intihar etmeden bir gün önce evlendiği kadın olan Eva Braun’un yeğeni olduğunu söyleyen bir kişinin Münih’teki resim müzelerini (Pinakotheken) miras için mahkemeye verdiği belirtildi. 
Stern dergisindeki habere göre, Eva Braun’a ait pırlanta saatin müze deposunda olduğunu öğrenen akrabası mahkemeye başvurarak saatin kendisine verilmesini istedi. Ancak bu arada ölen davacının yakınları davadan vazgeçti. 1949 yılı Ekim ayında, Eva Braun’un tüm mal varlığına el konulurken Hitler kanalıyla elde ettiği servetinin tespiti yapılmıştı. Müze yetkilileri, bu günlerde Eva Braun’un serveti ile ilgili yeni bir dava açılmadığını bildirdi. Müze deposunda Adolf Hitler’in Eva Braun’a 27'nci yaş gününde hediye ettiği pırlanta saatin yanı sıra, çok değerli tabloların yer aldığı belirtildi. Tüm tabloların Nazi ganimeti olup- olmadığının ortaya çıkması için internet’te Lost Art veri bankasında teşhir edildiği bildirildi.
Müze deposunda Braun’a verilen hediyelerin yanı sıra, Hermann Göring, Julius Streicher ve Martin Bormann gibi Hitler’in en yakın çalışma arkadaşlarının altın manşetleri, pırlanta yüzükler ve altın şampanya kovası bulunduğu haberde belirtildi. Müzede 1933 yılında Naziler’in iktidara gelmeleri sonrası kayıtlara geçen 4 bin 400 tablo ve 770 heykel olduğu haberde yer aldı. Nazi yöneticilerin sanat hazinelerinin sorumluluğu Amerikalıların kurduğu toplama merkezinden, Bavyera Eyaleti hükümetine verilmişti.