Ünsal TURAN / OSLO () - NORVEÇ’in Telemark bölgesinde bir adreste hırsızı yakalamak için giden polis patlamaya hazır bomba buldu.

Larvik bölgesindeki bir silah hırsızlığından aranan şahsın evinde bulunan bomba nedeniyle bina ve 100 metre çevresindeki binalar boşaltıldı. Oslo Emniyetinden çağrılan bomba uzmanları kullanılmaya hazır bombayı etkisiz hale getirdiler. Emniyet Müdürlüğünden Kunut Vidar Vittersö, çarşamba akşamı önce spor salonunda toplanan sonra bir otele yerleştirilen bölge sakinlerinin, Perşembe sabahı evlerine döndüklerini belirterek “Silah hırsızlığı nedeniyle aradığımız 33 yaşındaki şahsı yakamamak için gittiğimiz binada kullanılmaya hazır TNT kalıplı bomba bulduk. Patlayıcı uzmanları, bombayı etkisiz hale getirdiler. 33 yaşındaki şahıs ve birlikte yaşadığı 23 yaşındaki bayan gözaltına alındı. Kırmızı terör alarmı nedeniyle her türlü saldırıya hazır olan polislerimiz başarılı bir operasyon yürüttüler” dedi.

Bomba uzmanlarının köpeklerle bölgeyi aradıkları ve başka patlayıcı madde bulamadıkları bildirildi. Yakalanan 33 yaşındaki Norveçlinin Larvik’de bir evden silah çalma ve bomba bulundurma suçlarıyla mahkemeye sevk edileceği, birlikte yaşadığı kadının ise evde bulunan bomba ile ilgili olarak sorgulanacağı bildirildi.