ALMANYA'nın Düsseldorf kentinde bir araya gelen Türk akademisyenler, bir ip yumağını elden ele dolaştırarak ağ oluşturdu.
Bir süre önce Stuttgart'ta kurulan ve Nisan ayı itibariyle de resmiyete kavuşan Almanya Türk Akademisyenler Derneği (TAD) Düsseldorf'taki bir rektorantta aralarında CDU Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Milletvekili Serap Güler, Yeşiller KRV Milletvekili Arif Ünal'ın da bulunduğu 50 kadar akademisyenin katıldığı tanıtım toplantısı düzenledi.
Üye ağının güçlendirmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda TAD, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı bir slayt gösterisiyle davetlilere tanıtıldı. Toplantıda konuşma yapan TAD Başkanı Şenol Kılıçaslan, TAD'in kurulma nedeni ve hedeflerini şöyle anlattı:
"Derneğimiz 15 gönüllünün bir araya gelmesiyle oluştu. Arkamızda hiçbir parti, patron, kurum, kuruluş yok. Üyelerimiz arasında çok farklı düşünceden insanlar var, herkes birbirinin düşüncesine saygılı. Almanya'da yaşıyoruz Alman kanunlarına tabiiyiz. Almanya'nın bize sunduğu pek çok şeyden faydalanıyoruz ve Almanya'ya çalışmalarımızla katkıda bulunuyoruz. Diğer tüm derneklerin hepsi Almanya için Türkler için önemli, hepsi de kendi çapında bizim insanımız için bir şeyler yapıyor. Felsefemizle Facebook grubumuzla her düşünceden ve inançtan daha fazla insana ulaşmaya çalışıyoruz. Sayfamızda her gün bir şeyler sunuyoruz, Almanyalı Türkler'in ilgi alanını Almanya'da tutmaya çalışıyoruz. Bugün 17 binlere yaklaşan üyemize davayla ilgili gelişmeleri duyuruyoruz, duyuracağız da. Facebook'u etkin bir araç olarak kullanıyoruz. Bize başvuran genç arkadaşlarımıza iş başvurusu konularında yardımcı oluyoruz. İş dünyası öğrencilik döneminden çok farklı. Çok başarılı bir öğrenci, mezun olduktan sonra bocalayabiliyor, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz."
Tanıtım sunumu ardından TAD Başkan Yardımcısı ve KRV Temsilcisi Melek Topaloğlu, aktif katılımı sağlamak, şebeke yapısını görselleştirmek için akademisyenlere yumak oyunu oynattı. Yumak kendisine gelen katılımcı, eğitim kavramının kendisi için ne anlam ifade ettiğini çok kısa ifade ediyor ve yumağı başka bir katılımcıya atarken kendisi ipin bir yerinden tutuyor. Bu şekilde konuklar arasında atılan yumak bir ağ örüyor ve kendiliğinden bilgi paylaşımı ile oluşan bilgi iletişim ağı somut olarak görülmüş oluyor. Bu sıra dışı iplik aksiyonuna CDU KRV Milletvekili Serap Güler, Yeşiller KRV Milletvekili Arif Ünal'da katılırken, toplantıda bulunan akademisyenler yumak ipliği ile verdikleri poz ilginç görüntü oluşturdu.

TE(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)