KASTAMONU Entegre, Rusya'daki 300 milyon dolarlık mdf ve 150 milyon dolarlık kağıt fabrikasının tanıtımını yaptı.
Kastamonu Entegre, Moskova'da Expocentre Fuar Merkezi'nde 25'inci kez düzenlenen, ülkenin Mobilya Sektörü ile ilgili en büyük ve en önemli organizasyonu 'MEBEL, Uluslararası Mobilya, Yan Sanayi ve Döşemelik Ürünler Fuarı'na katıldı.
Expocentre Fuar Merkezi'nde davetlilere bir sunum yapıp kokteyl düzenleyen Kastamonu Entegre İcra Kurulu Üyesi ve Yurtdışı İştirakler Koordinatörü Onur Güven, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Hayat Holding olarak orman ürünleri ve ana şirket Kastamonu Entegre ile Hayat Kimya olmak üzere iki grupta faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Hayat Holding olarak Türkiye dışında Balkanlarda, Kuzey Afrika'da, Ortadoğu'da birçok farklı ülkede yatırımları olduğunu ve Rusya'da yatırımlara başladıklarını anlatan Onur Güven şunları söyledi:
"İlk yatırımımızı Tataristan bölgesinden başlattık. Buradaki ilk yatırımımız Kastamonu şirketimizin mdf yatırımı. Bu yatırımın büyüklüğü yaklaşık 300 milyon dolar ve şu anda bitmek üzere. 2014'ün Nisan ayında devreye girecek. Bu yatırım tamamlandığında bu fabrikamız Rusya'daki en büyük mdf fabrikalarından birisi olacak. Aynı zamanda bu fabrikamızda 20 milyon metrekare laminat parke üreteceğiz ki bu oran şu anda Rusya pazarının yüzde 25'i civarı orana tekabül ediyor. Aynı zamanda Hayat Kimya olarak kağıt fabrikamız yatırımına başladık o da bir sene sonra bitecek ve bu fabrikada bittiğinde senelik 60bin ton kağıt üreteceğiz. Bu kâğıttan da farklı ürünler; tuvalet kağıdı, peçete kağıt havlu ürünleri üreteceğiz. Dolayısıyla biz Rusya pazarına büyük yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Rusya'nın gelişen ve büyüyen ekonomisi, istikrarlı politik ve siyasi gelişmeleri bizi Rusya'da yatırım yapmaya teşvik ediyor. Şu anda Hayat Holding olarak bizim yatırımlarımız bir milyar dolar seviyelerine geldi. Bunu da önümüzdeki beş yıllık ve on yıllık projeksiyonlarda daha da arttırmayı planlıyoruz. Şu anda Kastamonu Entegre olarak 300 milyon dolarlık MDF fabrikamız bitiyor, 150 milyon dolarlık kağıt fabrikamız gelecek yıl bitecek. Yeni bir konut ve ticari alan kompleksi projesine başladık. Bu proje boyutu 550-600 milyon dolar civarında. Tataristan'ın Çelni şehrinde yaklaşık 10 bin konutluk içinde ticari alan, okul, hastane, otel, ekspo center olan bir yaşam merkezi projemize de başladık. Yani bunları topladığımızda yatırımlarımız bir milyar dolara yaklaşıyor ve daha bizim 2. etap, 3. etap yatırımlarımız da olacak."