TÜRK Silahlı Kuvvetleri'ni (tsk) Güçlendirme Vakfı'na ait simülatör ve güvenlik yazılımı alanında dünyanın en büyük ilk 5 şirketi arasında bulunan Havelsan firması, Hannover kentinde açılan Cebit Fuarına katıldı.
Fuara ilk kez katılan Havelsan'ın Bilişim ve Güvenlik Teknolojileri Grup Başkanı Murat Saral, simülatör alanında Avrupa'nın en büyük tesislerine sahip olduklarını açıkladı. Murat Saral şunları söyledi:
 "Havelsan; Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'nın 32 yıllık bir şirketidir. Genelde yazılım üzerine uzmanlaşmış bir şirketiz. Faaliyet alanlarımız simülatörler dediğimiz eğitim sistemleri, komuta kontrol ve savaş üretim sistemi ile bilişim ve güvenlik alanlarıdır. Geçen sene Türkiye'nin en çok yazılım ve donanım ihracatı yapan şirketiyiz. 1100 kadromuz var ve bunlardan 700'ü elektrik ve bilgisayar mühendisi. TSK ana müşterimiz. Gelirimizin 3'te 1'ini ihracattan sağlıyoruz. Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkelerine ihracat yapıyoruz. Simülatör alanında dünyanın en iyi ve büyük 5 şirketi arasındayız. Avrupa'nın en büyük üretim tesislerine sahibiz. Deniz altından uzaya kadar her türlü platformun simülatörlüğünü yapabilecek güçteyiz. En son olarak geçen ay F16'larla altı ayrı merkezde senkronize çalışabilen simülatör merkezini teslim ettik."
Saral, geçen ay TSK'ya teslimi yapılan hava kontrol ve istihbarat uçağı Barış Kartalı'nın yazılım sistemini de kendilerinin yaptığını ekledi.

MU(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)