DANİMARKA’da işlediği şiddet ve silahlı saldırı suçlarından 2000 yılında 14 yıllık hapis cezasına çarptırılan 48 yaşındaki Ahmet Erbaş’ın mahkemeye yaptığı tahliye talebi Glostrup mahkemesi tarafından reddedildi.
Glostrup mahkemesi Ahmet Erbaş’ın suç üzerine suç işlediği ve tutuklu bulunduğu ceza evinde de suç işlemeye devam ettiğini gerekçe göstererek tahliye talebini reddetti. Mahkeme Ahmet Erbaş’ın en erken 12 yıllık cezasını çektikten sonra deneme mahiyetinde tahliye hakkı bulunduğunu ancak işlediği suçlar ve tehlikeli bir şahıs olduğu göz önüne alındığı için süresiz cezaevinde tutulacağını bildirdi. Danimarka yasalarının 70’inci maddesi uyarınca bir şahıs süresiz gözaltı cezasına çarptırabiliyor. 70’inci maddeye göre bir şahsın süresiz gözaltı cezasına çarptırılabilmesi için 1-cinayet işlemesi ve teşebbüste bulunması, başkalarını tehdit edip özgürlüğünü engellemesi, 2-Başkalarının hayatı için tehlike yaratması ve başkalarını sakat bırakması 3-Hapis cezası yerine gözaltı hapsi verilerek işlediği suçları bir daha işlememesi için çalışmalar yapılıyor olması şeklinde üç şartı yerine getiriyor olması gerekiyor.
Glostrup mahkemesi Ahmet Erbaş’ın süresiz gözaltı cezasını çekerken 14 yılı doldurduktan sonra Türkiye’ye sınır dışı edileceğini bildirdi. Küçük yaştan beri şiddet suçları işleyen Ahmet Erbaş’ın yapılan muayene sonrasında tehlikeli bir psikolojik yapıya sahip olduğu için süresiz gözaltı hapsinde tutulduğu bildirildi. İlk Hapis cezasını 18 yaşında 20 gün olarak alan Ahmet Erbaş’ın 2000 yılına kadar silahla adam yaralamak, şiddet, tehdit, adam bıçaklamak gibi çok sayıda suçlardan ceza aldığı son olarak, cezaevinde gardiyanı, kantinciyi ve diş doktorunu tehdit etmek suçları işlediği bildirildi.