ALMANYA'daki gençleri terör örgütü IŞİD propagandasına karşı korumak ve aileleri bilgilendirmek amacıyla, içinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çocukları IŞİD'e katılan ailelerin de bulunduğu bir inisiyatif kuruldu.
Hamburg'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasetçiler ve çocukları IŞİD'e katılan aileler biraya gelerek gençleri bu terör örgütüne karşı gençleri uyarmak ve ailelere destek olmak amacıyla inisiyatif kurdu. Demokratik Güç Platformu'nun girişimiyle Amanda Caddesi Kültürevi'nde yapılan toplantıya Sol Parti Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir, Demokratik Güç Platformu üyeleri Abidin Ertaş, Hatice Kar, Avukat Mahmut Erdem ve çocukları IŞİD'e katılan, isimlerinin açıklanmasını istemeyen 4 aile katıldı.
"HAMBURG'DAN 36 GENÇ KATILDI"
Cansu Özdemir, Hamburg Senatosu'na yönelttikleri soru önergesine aldıkları yanıta dayanarak Hamburg'dan Suriye'ye giderek terör örgütü IŞİD'e katılan genç sayısının 36 olduğunu açıkladı. Özdemir, şöyle dedi:
"Bunların bir bölümü göçmen kökenli, bir bölümü Alman. Gençlerin IŞİD'in propagandasına kanmamalarını sağlamak ve ailelere destek olmak için çok kapsamlı şekilde gençlerin bu kanlı terör örgütüne katılma nedenlerini incelememiz gerekir. Sadece gençlerin veya ailelerinin sorunlu olduğunu söylemek yetmez."
Özdemir ayrıca, Alman devletinin ailelere destek ve gençleri bilgilendirmek için danışma ve bilgilendirme merkezleri açması gerektiğini söyledi.
Daha sonra çocukları IŞİD'e katılan aileler yaşadıklarını anlattı. Aileler güvenebilecek, başvurabilecekleri kurumsal bir yapının olmamasından yakınarak,  "Çok yalnız kalıyoruz. Kendi imkanlarımızla ancak bir yere kadar araştırma yapabiliyoruz" dedi.
Toplantının son bölümünde, oluşturulacak inisiyatif içinde yer alacak kişiler seçildi. İnisiyatifin hedefinin siyasi partiler, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm katmanlarıyla beraber çalışarak IŞİD örgütüne karşı gençleri ve aileleri farklı kampanyalarla uyarmak olduğu açıklandı.

FOTOĞRAFLI