İRAN'ın lideri, Irak’taki olaylara ABD’nin karışmasına şiddetle karşı oldukları belirtti. Ayetullah Ali Hamaney, üst düzey yargı mensuplarının katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, Irak’taki şiddet olaylarının arkasında ABD’nin olduğunu savundu.
ABD ve diğer ülkelerin Irak’ın iç işlerine karşımasında şiddetle karşı olduklarını kaydeden Ayetullah Hamaney, Iraklıların tek başına çıkarılan ateşi söndürebileceklerini söyledi. Hamaney, "Irak halkı, devleti ve din âlimlerinin ülkedeki fitneyi bitirebileceğine inanıyoruz ve inşallah bitirecekler" diye konuştu.
Washington yönetiminin, Irak’taki seçim sonuçlarından ve halkın benimsediği seçeneklerden memnun olmadığını savunan İran lideri, "Çünkü ABD kendi egemenliğindeki kişilerin Irak’ta iktidar olmasını istiyor. Durum şu an böyle olmadığından bu ülkede fitne ve ateş çıkarmaktadır" dedi.
RUHANİ: SIRA SİZE DE GELECEK.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise bölgedeki silahlı grupları destekleyen ülkeleri uyararak, şöyle konuştu:
"Petrolden elde ettikleri dolarlarla vahşi teröristleri destekleyenler İslam ülkeleri ve diğerleri yarın sıranın onlara geleceğini bilmeliler. Kan dökmekten ve Müslüman öldürmekten vazgeçin."

FOTOĞRAFLI