'GIRIPIN' ile 'Twenty7' Türk Rock Gruplari ABD'de 12 değişik şehirde verdikleri konser ile hayranları ile buluştu .
Daha öncede birlikte ABD'de değişik şehirlerde beraber konser veren gruplar, Türkçe ve İngilizce şarkılarını Amerika'da yaşayan hayranları için söyledi. Giripin üyeleri, Amerika'da sahneye çıktıkları yerlerde müzik gelişimleri için çok güzel fırsatlar yakaladıklarını, değişik şehirlerde değişik müzisyenlerle tanıştıklarını, ilerisi için İngilizce bir albüm yaparak, Amerika 'da bir şeyler yapmanın zamanının geldiğini anlattı. 12 kentte verdikleri konserlerde her çıktıkları sahnede çok iyi enerji aldıklarını belirten Gripin üyeleri ayrıca, 'Amerika'da Türk Rock müziğinin sesi', Twenty7 ile birlikte çok iyi bir hava yakaladıklarını söyledi.
Türk Rock Müziği'nin Amerika'daki elçisi konumundaki Twenty7'in vokalisti, Okan Sarli, 'ya şunları söyledi:
"Sesimizi ilk yıllarımıza göre daha çok duyurmaya başladık, özellikle Giripin ve Türkiye'den gelen diğer Rock gurupları ile çıktığımız turneler bizim gelişimimiz için de çok önemli rol oynadı. Amerika'da çıktığımız değişik şehirlerde Türkçe, hem de İngilizce olarak parçalarımızı seslendiriyoruz. Türkiye için yakında bir albüm çalışmamız olacak bunun için yakında stüdyoya gireceğiz."
Twenty7'ın bir diğer üyesi Murat Arıkan ise, ilk başta yurt dışında özellikle Türkçe Rock müzik yapmak ve bunu 'Dünyanın Rock müziğinin kalbi' kabul edilen ABD'de tanıtmak gerçekten çok zor olduğunu ifade ederken, şöyle konuştu:
"Yaptığımız müzik ve grubun devamlılığı bize artık bir çok kapıyı açıyor. Amerika’nın bir çok önde gelen Rock festivallerinden davet alıyoruz. Neredeyse Amerika'da konser vermediğimiz şehir kalmadı. Buradaki Türkler'in yanı sıra Amerikalılar da çok destek oluyor. Kısmetse daha iyi işler yaparak, 'Türk Rock müziğinin Amerika'daki sesi' olmaya devam edeceğiz."

BT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)