GOUSSAINEVILLE Hanımeli ve Paris Cojep Dernekleri 1’inci Goussainville Türk Sinema Festivali düzenledi.
Goussainville Belediye binasında verilen kokteyle katılan Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’i Goussainville Belediye Başkanı Alain Louis kapıda karşıladı. Konuk sanatçı olarak Bizum Hoca’nın başrol oyuncusu Cezmi Baskın katıldı. Filimler Fransızca alt yazılı olarak gösterildi.
Fransa’daki Türk toplumunu seksenlere doksanlara göre çok daha dinamik, iş hayatında çok daha başarılı, toplumla çok daha entegre olmuş olarak gördüğünü belirten Paris Büyükelçisi Hakkı Akil şunları söyledi:
"Fransa’daki Türk toplumunda seksenlere doksanlara göre çok daha dinamik, iş hayatında çok daha başarılı, toplumla çok daha entegre olmuş,siyasi hayatta yerini almış olarak görmekten büyükelçiniz olarak büyük bir mutluluk duyuyorum. Son seçimlerde 106 olan belediyelere encümen veya başkan yardımcısı sayısını 168’i çıkardı.Bu da yüzde elliden fazla artığının göstergesi. Bundan sonraki seçimlerde milletvekili de çıkarırız. Böyle bir dinamik toplumdan neden milletvekilide çıkmasın.Hem Avrupa Parlementosuna hem de milli meclise bunların hepsi olacak şeyler.Yeterki inanın,sosyal, siyasi hayatta mücadele içine girin.Aynı zamanda kendi aranızdaki dayanışmanızda çok güçlü olması gerekir. Siyasi olarak başarılı olmak istiyorsak hem kendi aranızda danışma olacak, hem de derneklerimizle birlikte daha etkin daha fazla görünürlüğünüz olacak. Sadece Türk toplumundan oy almakla bir yere gelinmez.Aynı zamanda buradaki toplumlardan da oy alcak faaliyetlerde bulunarak buradaki görünürlülüğümüzü artırmanız lazım."
 Goussainville Belediye Başkanı Alain Louis de ”Şehrimizde dinamik bir bir Türk toplumu yaşıyor. Hanımeli Derneği yıl boyunca kültürel ve sosyal faaliyetleri ile katkı sunuyor.Sinema Festivali ile diğer topluluklara da hitap edecek” diye konuştu.
Başkonsolos Turgut Kural ise ”Türk sinemasının yüzüncü yılı ve Nuri Bilge Ceylan’ın ödülü ile Türk sinemasının önemini anlattı. Sanatçı Cezmi Baskın de Festivalde kendisinin üç filminin gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu tür çalışmalar memleketinizden uzak olan sizler için hem hasret giderici hem de kültürel faaliyetleriniz için büyük bir destek olacağını umuyorum. Umarım memleketimizden güzel rüzgarlar estiririz.Memleket hasretinizi gideririz” dedi.
Hanımeli derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu ve COJEP Paris şubesi başkanı Hakan Kalaycı, Birincisi düzenlenen Türk Filmleri festivaline katılımcılara teşekkür etti ve Goussaineville’de ilk kez büyükelçiyi ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.
Festival kokteyline Türk belediye başkan yardımcıları, dernek başkanları vatandaşlar katıldı. Milli kıyafetli genç kızlar konuklara karşıladı, Türk yiyecekleri ikram ettiler.

GÖ(AÖ/İD)