LONDRA'da faaliyet gösteren etkin sivil toplum kuruluşlarından Turkish Forum UK (TFUK) ve Genç Türkler Kulübü üyesi ve dostları bu yılın ilk kahvaltısında bir araya geldi.
KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, eşi İhsan Tuncalı, katip Tahir Osman Tahir'in de davetli olduğu kahvaltı esnasında konuklarla sohbet edildi. Yaklaşık 150 kişinin katılımda bulunduğu buluşma Southgate semtindeki 'Osidge Arms' adlı Türk pub'unda gerçekleştirildi. Turkish Forum UK'den Başkan Zeren Safa ve Nazif Akpınar ile Genç Türkler Başkanı Bekir Çoban ve Fidel Çulluoğlu'nun konukları kapıda karşıladığı Pazar toplantısında misafirler Türk mutfağının leziz tadları ile ağırlanırken, sohbet etme olanağı buldular. 
Kahvaltıya; Arlington Crown Solicitors Bürosu sahibi Avukat Kurtuluş Sarak, eşi Avukat Işıl Sarak, Gama Limited Y. K. Başkanı Ali Sancak, BMC İngiltere Temsilcisi Sinan Öğün, THY Londra görevlisi Bülent Ayger, Enfield Belediyesi Trafik Müdürü Volkan Ulaçay, The London Turkish Meetup Group Başkanı Beyza Saki de katıldı.
KKTC Temsilcisi Tuncalı, sohbet etme fırsatının bulunduğu ve çok sayıda kişiyle bir araya gelinebilen 'Pazar kahvaltısı' fikrini çok beğendiğini belirtti. Her iki kurumun çalışmaları hakkında da geniş bilgi aldı. Genç Türkler Kulübü'nün pub'un bahçesinde kendilerine tahsis edilen merkezini de ziyaret eden Tuncalı, Genç Türkler'in her hafta sonu burada Türkçe ve matematik dersi verdiklerini, öğrenci sayısının 15'i aştığını öğrendi.Londra'daki Türk sivil toplum kurumlarının çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten Tuncalı, özellikle çocuk ve gençlerin eğitimine verilen öneme dikkati çekti. Genç Türkler Başkanı Çoban, dersanenin tek öğrenciyle eğitime başladığını ve öğrenci sayısının hergeçen gün arttığını belirterek, ders vermek isteyen öğretmene ihtiyaç duyduklarını kaydetti.
FESTİVAL THAMES NEHRİ KENARINDA
TFUK Başkanı Safa da bu yaz yeniden Thames nehri kıyısında festival düzenleyeceklerini, KKTC standını bu yıl da aralarında görmekten büyük memnunluk duyacaklarını ifade etti. Tuncalı, geçen yılın Temmuz ayında yapılan festivale 2 gün boyunca geldiklerini ve büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Türkiye ve KKTC'nin İngiliz ve yabancılara tanıtılmasında TFUK'un gerçekleştirdiği Türk Festivali'nin katkısı çok büyük. Bu yıl yine katılacağız" dedi.
Çok sayıda avukat, maliyeci, gazeteci, işadamının katıldığı sohbetli kahvaltı geç saatlere kadar sürdü. Osidge Arms Pub'un sahibi Özkan Özel ve kızkardeşi Ülkü Ertağ ile Ramazan Daşkın ve Tülin Tencere konukları en iyi şekilde ağırladılar. Turkish Forum UK ve Genç Türkler'in ortak düzenlediği Pazar kahvaltısının her ay tekrarlanacağı belirtildi. Kahvaltıdan elde edilen gelirin, Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışlanacağı bildirildi.