Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, rahip öldürmenin cumhuriyetin kutsal değerlerine yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

Hollande, Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde sabah ayini sırasında bir kiliseye yönelik düzenlenen saldırı ile ilgili canlı yayında televizyon kanalları aracılığıyla ulusa seslendi.

Fransızların teröre karşı bir blok oluşturmasını isteyen Hollande, "Bu iğrenç saldırı karşısında ulusumuz yeni bir sınav karşısında. Rahip öldürmek cumhuriyetin kutsal değerlerine yönelik bir saldırıdır." dedi.


Hollande, geçen yıl kabul edilen terörle mücadele yasasında yeni değişikliğe gerek görmediklerini ve mevcut yasalarla teröre karşı etkin şekilde mücadele edebileceklerini bildirdi.

Ulusa birlik ve beraberlik çağrısı yapan Hollande, "Demokrasimizi tehdit eden, bu uzun sürecek savaşı kazanacağız." ifadesini kullandı.

Bu arada bugünkü saldırının ardından Hollande'ın yarın Prag'a yapacağı ziyaret ertelendi. Hollande, yarın Elysee Sarayı'nda savunma ve güvenlik konseyini toplayacak.

Bu sabah kiliseye düzenlenen saldırıda 2 kişi, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı. Bir rahibi öldüren ve bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü.