FRANSA'nın başkenti Paris'teki Palais des Congres Merkezi'nde (FUAF) Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu’nun 15. kuruluş yıldönümü, 7 Haziran 2014 Cumartesi günü 'Doğa Aşkına' adlı etkinlikle kutlanacak.
'Doğa Aşkına' 'Bütün Evren Semah Döner' sloganı ile Alevi Birlikleri Federasyonu’nun 15. kuruluş yıldönümü kutlanacak. Gürsel Tekin, Hüseyin Aygün, Can Dündar ve Türkiye Doğa Derneği Başkanının etkinliğe katılması bekleniyor. Paris'teki Palais des Congres Merkezi'nde, (FUAF) Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu’nun 15. kuruluş yıldönümü, 7 Haziran 2014 Cumartesi günü 'Doğa Aşkına' adlı etkinlikle kutlanacak.
Paris'in en büyük ve görkemli salonu olan Palais Des Congrès De Paris'te "Doğa Aşkına" etkinliğinde Alevi felsefesinin Doğaya bakışı 4 element (Hava, Toprak, Su ve Ateş ) temaları kullanılarak sanatsal bir dille anlatılacak.
'Doğa Aşkına' projesi Fransa'da bulunan Ecolojist Nikolas Hulot Vakfı ve Türkiye'den Doğa Derneği tarafından da destekleniyor.
Doğa Aşkına adlı proje Fransa’da çevreci- aktivist bir kuruluş olan ‘Fondation Nicolas Hulot’ tarafından 2014’ün en iyi çevre projesi seçildi.
Sanat yönetmenliğini Mazlum Çimen'in yapacağı 'Doğa Aşkına' etkinliğinde Türkiye’den davet edilen sanatçılar ve Fransa Alevi Federasyonu’nun bünyesinde oluşturulan 80 kişilik bağlama, 80 kişilik koro, 80 kişilik semah ekibi gösteri yapacak. Etkinlikte Arif Sağ, Moğollar, Oktay Kaynarca, Leman Sam, Meltem Cumbul, Selçuk Yöntem, Özlem Taner, Nilüfer Akbal, Bülent Atak, Cengiz Özkan, Dertli Divani, Dört Element Grubu, Eléonore Fourniau, Erdal Erzincan, Erkan Oğur, Eşber Yağmurdereli, Gani Pekşen, Güven Kıraç, Hülya Aksular, İsmail Hakkı Demircioğlu, Mercan Erzincan, Metin- Kemal Kahraman ve Senfoni Orkestrası’nın yer alması bekleniyor.

GÖ(SS)