Barbaros TAPAN/LOS ANGELES, () - 'FIRTINANIN İçinde' filminin yönetmeni Steven Quale, oyuncularından Sarah Wayne Callies ve Arlen Escarpeta, muhabirinin sorularını yanıtladı.
Küçük bir kasaba olan Silverton, beklenmedik bir şekilde kasabayı vurmaya başlayan hortumların etkisi altında kalır. Hortumların verdiği zararlar gitgide artarken kasaba halkı bu hortumların daha da kötüleşeceğini öğrenir. Bu durumda pek çok insan yaşadıkları yeri terk etmeye hazırlanırken, bir kısmı da gelecek büyük hortumu görerek hatta görüntüleyerek tarihi bir anı yakalamak ister. Filmin yönetmenliğini Steven Quale yapıyor. Başrolleri ise Sarah Wayne Callies, Richard Armitage ve Jeremy Sumpter paylaşıyor.
"Sizi bu filme çeken neden ne oldu?"
Sarah Wayne Callies: "İlk ilgimi çeken kesinlikle çok eğlenceli bir film olacağı ve benimde seyretmekten zevk alacağım bir film olacağı hissi oldu, bunların dışında asil ilgimi çok çeken neden ise bu projeye kalbini koymuş ekibin olması ve benim oynayacağım karakterin gerçek olan hayatımdaki ortak kesitleri oldu. Oynadığım karakter isini çok iyi yapmaya çalışan ayni zamanda çocuğu ile olan ilişkisinde çok iyi bir seviyede tutmaya çalışan bir kadın. Bu benim hayatımda bire bir olan bir olay ve etrafımdaki çoğu bayan arkadaşımda böyle, gerçekte hikaye çok büyük gözüksede aslında kalbinizde yasadığınız his çok basit."
"Sen film boyunca elinde bir video kamerası tutarak rol yaptın. Bu rolü nasıl yaptığını bize anlatır mısın?"
Arlen Escarpeta: " Bu rolün gerçekçi olması için çok çalıştım, özel video kameramanlığı dersleri aldım , elimde rol icabı tuttuğum kameranın tutuş açıları çok gerçekçi olması gerekiyordu rolüm gereği , benim film çekimleri sırasında çektiğim bir çok görüntüde var hatta bazı görüntüler filmin içerisinde de yer aldı , bir çok aksiyon sahnesinde hem rol yapıp ayni zamanda çekim yapmak gerçekten hem çok iyi bir tecrübe hem de çok eğlenceli oldu."
"Senin Türkiye'de inanmayacaksın ama birçok hayranın var. Seni ünlü dizi The Walking Dead'den dolayı çok seven hayranların var. Seni ülkemizi ziyaret etmeye davet ediyoruz. Hayranlarına neler söylemek istersin?"
Sarah Wayne Callies: "Öncelikle onlara bana verdikleri bu sevgi ve destek için çok teşekkür ediyorum, inan en kısa zamanda gidip ülkenizi ziyaret etmek istiyorum, geçen sene Suriye 'deki göçmen kamplarına destek olmak için gittim, dünyanın o tarafı çok ilgimi çekmiştir her zaman, İstanbul en çok görmek istediğim yerlerden birisi, bana biraz sure verin lütfen, en kısa zamanda geleceğim, hayranların destekleri için tekrardan çok teşekkür ediyorum."
"Benim geldiğim yerde deprem gibi doğal afetler çok oluyor, bizler bunun çok büyüğünü yasadık 1999 yılında. Siz bu filmi çekmeden önce nasıl bir ön çalışma yaptınız?"
Filmin yönetmeni Steven Quale: "Ben Amerika'nın Orta Bati tarafında büyüdüm , yasadığımız yerlere yakın Hortum çok oluyordu , ama ben gerçek bir Hortum ile hiç karşı karşıya gelmedim. Filme başlamadan önce detaylı bir araştırma yaptık aslına gerçeğine yakın bir is çıkaralım diye. Youtube'dan çok yararlandık. Artık herkesin elinde kameralı telefonları var. Bu tip afetlere yakın olan insanlar bunları videoya çekip sosyal medyada paylaşıyorlar. Bu konuda bir çok video seyrettik. UCLA'den bu konu ile ilgili profesör ve meteoroloji uzmanları ve konu ile ilgili olan kitaplardan yararlandık , filmde yaptığımız hortumun gerçeğine uygun olması çok önemli idi."
"Bize biraz da filmi çektiğiniz yerden ve set dekorundan bahseder misiniz?"
Steven Quale: "Bu filmi Detroit'in Pontiac Michigan bölgesinde çektiğimiz için şanslıyız, oranın düz olan ve bize yaratmak istediğimiz görüntüyü veren bir yüzeyi var. Filmde fazla sahte dekor kullanmadan bunu yaptığımızı düşünüyorum. Çekimleri yaptığımız kasabanın yasayanları bize set dekorunda çok yardımcı oldu. Görsel efektleri ve gerçek dekoru birleştirince ortaya çok güzel bir set çıktı."
"Bu filmde sizi çekimler sırasında fiziksel olarak zorlayan sahneler oldu mu?"
Steven Quale: "Filmin içerisinde gerçekten çekimleri çok zor olan sahneler vardı , benim açımdan en zor olanları organik olan setlerdeki yakın planları çektiğimiz el kamerasını kullandığımız sahnelerdi. Kullandığımız yağmur ve rüzgâr makineleri çoğu zaman yakın plan çekimlerinde bize zor anlar yaşattı. Bu sahneleri çekerken yavaş hareket etmeniz gerekiyor sahneyi daha gerçekçi yapabilmek için, bunun yanında oyunculara bu sahnelerde verdiğimiz komutlar ve onların ses diyalogları zor oluyordu.
"Bu filmde görsel efektlerden daha çok gerçek sahne çekimleri kullandık diyebilir misiniz? Bana filmi seyredince çok gerçekçi geldi"
Steven Quale: "Doğrusunu söylemek gerekirse iyi bir kombinasyon yaptık diyelim, gerçek bir hortumu yaratamayacağımız kesin. Onun için dijital platformdan çok yararlandık. Yağmur olsun, rüzgâr olsun, oyuncuların bazı sahnelerde havadan üzerlerine doğru düşen arabalar bunlar hepsi gerçek sahne çekimi oldu. Bunların görsel efektler ile karışması ortaya aktörlerin rollerini daha iyi yaptıkları inandırıcı oynadıkları sahneleri çıkardı."