İKİ hafta önce silahsız bir siyah genci öldürerek Ferguson’daki olayların fitilini ateşleyen polis memuru Darren Wilson’ın daha önce de yine şiddet uygulamaları nedeniyle dağıtılan bir polis biriminde görevli olduğu ortaya çıktı.
Washinton Post’un haberine göre, 28 yaşındaki polis memuru Wilson’ın Ferguson’a atanmadan önce 'Jenning' adlı, nüfusunun yüzde 90’ı siyah olan bir kasabada görev yapan ve üçü dışında tamamı beyazlardan oluşan bir karakolda çalıştığı belirlendi.
Kasabadaki tek karakolun çok sayıda aşırı şiddet olayına ve yolsuzluk iddialarına karıştığı için 5 yıl önce tamamen dağıtıldığı ortaya çıktı. Washington Post, nüfusun neredeyse tamamının siyah olduğu kasabada neredeyse tamamen beyaz polislerden oluşan karakolun, trafik suçu işlediği için kucağında bebek bulunan bir siyah kadının vurulması, bir siyah kadının evinin önünde dövülerek hastanelik edilmesi gibi çok sayıda aşırı şiddet olayına bulaştığını yazdı.
Gazete, karakolun aşırı yolsuzluk olaylarına da bulaşması üzerine kasaba konseyi tarafından lağvedilerek dağıtıldığını bildirdi. Bu olaydan sonra Ferguson’a tayin edilen Wilson’ın geçmişi de didik didik ediliyor. 6 yıllık polis olan 28 yaşındaki Wilson’ın annesinin hırsızlık suçuyla en az 12 defa hakim karşısına çıktığı ve 5 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.
Ayrıca üç kez evlenen Tanyo Durso’nun 35 yaşında öldüğü ve Wilson’ın üvey babası tarafından büyütüldüğü belirtildi.