ÇANAKKALE'de çekimleri yapılan 'Eyvah Eyvah 3' filminin Köln'de yapılan Avrupa galası yoğun ilgi gördü.
Senaryosunu Ata Demirer'in yazdığı, çekimleri Çanakkale'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Geyikli Beldesi'nde yapılan filmin Cinedom'daki galasına başrol oyuncuları Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Borak, Tarık Ünlüoğlu ile yönetmen Hakan Algül katıldı. Kırmızı halıdan geçtikten sonra filmi seyircilerle birlikte izleyen oyuncular film sonunda sahneye çıkarak sinemaseverlere teşekkür etti. Seyirciler film ekibini ayakta alkışladı.
"BURADAKİ COŞKU BAŞKA"
Filmin başrol oyuncularından Demet Akbağ, düzenlenen basın toplantısında, Almanya'da her seferinde hasretle kucaklandıklarını, buradaki Türkler'le birlikte filmi izlemekten mutlu olduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Filmi 5'inci kez seyirciyle birlikte izledik. Ama buradaki coşkusu başka. Tabii daha büyük hasret ve özlem var. Üçüncüye, ikinciye göre daha büyük bir ilgi varmış. Yeni öğrendik ve bu da bizi mutlu etti. Almanca alt yazıyla filmi vermeniz belki de Türk vatandaşlarımızın komşuları olan Almanlar'ın da filme gelmesini ve anlamasını sağlıyor bu da çok güzel bir şey."
"UNUTULMAZ BİR GECEYDİ"
Filmi gurbette izlemenin daha farklı ve özel olduğunu belirten senarist ve baş rol oyuncusu Ata Demirer, "Sadece hissiyat olarak gurbette seyretmek hakikaten biraz empati yeteneği olan biri olarak çok keyifli bir şey. O yetenek de bizde az çok var. Unutulmaz bir geceydi benim için. Yurttaşlarımıza hemşehrilerimize bizi yalnız bırakmayan seyircimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
"YENİ PROJELER YOLDA"
Demirer, "Filmin dördüncüsü gelecek mi ve sırf Almanya'ya yönelik bir proje düşünür müsünüz?" sorusu üzerine, "Yeni şeyler yapacağız. Ama yakın zamanda öyle bir beklentimiz yok, belki ilerde yenisini çekeriz" dedikten sonra şöyle devam etti:
"Berlin Kaplanı' filmini yapmıştım iki sene önce. Şimdi belki önümüzdeki zaman diliminde yeni şeyler yaptıktan sonra olabilir. Ama ben ayırmıyorum Almanya'daki ya da Türkiye'deki Türkler diye. Çünkü artık öyle bir çağda yaşıyoruz ki.. Eskiden o kopuk bir şey vardı aramızda. İletişim azdı ama şimdi çanak antenler, internetler filan hiç fark etmiyor. Yani İstanbul seyircisi gibi seyirci var. 15 yılda bir gidilen Türkiye yok artık ben onu gözlemleyebiliyorum."
"MADDİ KAYGI TAŞIMADIM"
Filmi yaparken hiçbir zaman maddi kaygı taşımadığını vurgulayan Ata Demirer, şunları ekledi:
"Çünkü bu filmi ticari kaygıyla yazmadım. Yapımcımızın bu tür tasarrufları olabilir ki haklıdır. Biz kalbimizi koyarak yapmaya çalışıyoruz, belki bu geçiyordur insanlara. Severek yapınca oluyor. Belki ondan dolayı çok sevilmiştir, bu benimseme meselesi."

MZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)