LONDRA() -LONDRA’da yaşadığı evinde, eli ayağı bağlı şekilde ölü bulunan Mehmet Hassan adlı 3 çocuk babası Türk’ün, ölümündeki sis perdesi aralanıyor.
New Scotland Yard tarafından yapılan açıklamada, evinin yatak odasında darp edilen Mehmet Hassan cinayeti ile ilgili biri kadın 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Kuzey Londra’da Highbury Corner Sulh Mahkemesi’nde yapılan ön duruşmada, katil zanlıları Leonie Granger (24), Nicholas Chandler (28) ve 27 yaşındaki Kyrron Jackson’un tutukluluğuna karar verildi. Mahkeme hakimi Claire Freedman, davayı Londra ve civarındaki Ağır Ceza davalarının görüldüğü City’deki, Old Bailey Mahkemesi’ne devretti.
New Scotland Yard Cinayet Masası dedektifleri tarafından, İngiltere’nin Kent bölgesindeki evinde tutuklanan ve tutuklu yargılanan Granger’in, talihsiz Türk’ün öldürülmesinden birinci derecede sorumlu tutulduğunu öne sürdü.

MAHKUM KIYAFETİ GİYDİRİLDİ
Londra civarındaki Dagenham kentinde, bunama (dementia) hastalarına ait bir huzurevinde sağlık görevlisi asistanı olarak görev yapan Granger, mahkemeye mahkum kıyafeti giydirilerek çıkarıldı. Sağlık görevlisi kadın, kimlik tespitinde adını, yaşını ve adresini söyledi. Mehmet Hassan’ın, ‘birinci’ derecede katil zanlılarının davası bugün Old Bailey Mahkemesi’nde devam ederken, New Scotland Yard Dedektif Başmüfettişi Andy Partridge, “Cinayetle ilgili soruşturmanın devam ettiğini” söyledi.
24 Mart günü evinde ölü bulunan 56 yaşındaki Mehmet Hassan’ın son olarak geçtiğimiz Pazar günü Mayfair’deki Palm Beach kumarhanesinde görüldüğü ve burada yapılan poker turnuvasında 3 bin sterlin kazandığı belirtilmişti. Daha sonra arkadaşları ile kutlamak için evine geldiği sanılan Mehmet Hassan’dan, pazartesi gününden itibaren haber alınamamış, çocukları ve yakınlarının başvurusu üzerine evine gelen polis, burada Mehmet Hassan’ın cesedini bulmuştu. Eşinden ayrı yaşayan Hassan’ın, kadınla tuzak kuran bir gasp çetesinin ‘kurbanı’ olduğundan şüphe ediliyor.