DANİMARKA’da Eurovision müzik yarışmasının yapılacağı binanın yakınındaki patlama korkuttu. Patlama ile birlikte yarışmanın yapılacağı binada ve yanındaki basın merkezinde bulunanlar bombalı bir saldırı yapıldığını zannetti. Bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Binadan kaçanlar çok geçmeden patlamanın seyyar satış aracında meydana geldiğini öğrendi. Patlama sırasında bir kişi yaralandı.
Müzik yarışmasının yapılacağı eski tersane binasının yakınındaki patlamanın 'Hotdog' satılan bir seyyar araçta bulanan gaz tüpünden kaynaklandığı bildirildi. Patlama sırasında araçta bulunan satıcının yanarak yaralandığı ve tedavi için Kopenhag Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü'nden Carsten Reenberg, şöyle dedi:
"Bildiğimiz tek şey; Hotdog satan araçtaki gaz tüpünde patlamanın meydana geldiği ve yaralanan 1 kişinin hastaneye kaldırıldığı. Ancak kişinin sağlık durumu ve kimliği hakkında tam bilgi sahibi değiliz."
Bugün başlayacak olan yarışma nedeniyle gerek yarışmacılar gerekse basın mensuplarının bina içinde olmaları sayesinde başka yaralanan olmadığı bildirildi. Patlama nedeniyle hotdog aracından kopan parçaların 7-10 metre uzağa fırladığı bildirildi.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)