KOSOVA'daki Avrupa Birliği Hukuk Düzeni Misyonu (EULEX) başkent Priştine'de para aklama ve arsa satışlarında örgütlü suç işleyenlere karşı son yılların en büyük operasyonunu başlattı.
EULEX Misyonu ekipleri, Priştine ve Priştine’ye bağlı olan Graçanica ile Çagalavica’daki 40 şüphelinin evine baskın düzenledi. Baskın sırasında çok sayıda kişi gözaltına aldı. Görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle bazı hakimler soruşturmaya alındı. EULEX, yaptığı açıklama ile son zamanlarda Priştine’de para aklama, özelikle arsa satışlarında örgütlü suç işleme ve bazı hakim ile belediye yetkililerin rüşvet almaları nedeniyle böyle bir operasyonun düzenlediğini ve operasyonla ilgili, Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti ile Kosova Polisi’ne bilgi verdiğini bildirdi.
EULEX Misyonu yeni bir karara kadar operasyonların süreceğini de açıkladı. Bu arada EULEX’in önceki operasyonu sonucunda açılan 55 dava da görülmeye devam ediyor. Uluslararası misyon EULEX’in, Priştine Belediyesi’nin bazı mülkiyetleri konusunda soruşturma başlattığını bizzat teyit eden Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti örgütlü suç ve para aklama gibi faaliyetlere ait bir grup bireyin soruşturulmasının söz konusu olduğunu belirtti.
Ahmeti bu vesileyle yargı personelinin de bu soruşturmaya dahil edildiğini ifade etti. Ahmeti, EULEX’in başlattığı operasyonu desteklediğini ve gereken yardımı sunmaya hazır olduğunu ifade etti.