ADDIS ABABA, ()- BU yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Etiyopya'nın ve aynı zamanda Afrika Birliği'nin başkenti Addis Ababa'da yapıldı.
'Dünyanın renkleri' sloganıyla Afrika Birliği'nin genel merkez binasında yapılan festivalde, renkli görüntüler ortaya çıktı. Festivalde 27 ülkeden 100 dolayında konuk öğrenci yerel kıyafetleriyle birbirinden renkli gösteriler sergiledi. Dünyanın değişik kültürlerine ait renkleri buluşturan festivale Afrika Birliği ilgilileri, temsilcileri, bakan, milletvekilleri, basın mensupları, işadamları ve kalabalık ile davetli topluluğu katıldı. Davetlilerin ilgiyle takip ettiği sahne sunumlarında, Kırgız, Kazak, Azeri ve Etiyopyalı öğrencilerin halk oyunları gösterileri izleyiciler tarafından beğenildi. Kimi davetliler hareketli parçalara, danslarıyla eşlik etti.
Festival, Etiyopyalılardan büyük ilgi gördü. İlk kez böyle bir etkinliğe şahit olan Addis Ababalılar sunumları ilgiyle izledi. Festival, öğrencilerin hep beraber söyledikleri 'Yeni bir dünya kuruyorlardı' şarkısıyla sona erdi.
Festival coşkusuyla ilgili görüşleri dile getiren davetliler ise gösteriler çok beğendiklerini ve öğrencileri çok başarı bulduklarını dile getirdiler. Bu arada festivalin açılış konuşmasını yapan Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) Başkanı Dr. Ali Ursavaş, 'Yeni bir dünya' demeye devam edeceklerini söyledi. Ursavaş, "Bir birimizi tanımaya, barışa ve gerçek insanlığa çok ihtiyaç duyduğumuz bu günümüzde insanlığın, samimiyetin odaklaştığı Afrika Birliği'nde bu programı yapmaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.
Ursavaş, "145 ülkeden derlenmiş rengarenk çeşitliliğin kültür zenginliğini, çiçekleri, aynı ana babanın çocukları olduğumuzu burada Afrika Birliği'nden tüm dünyaya ifade etmek istiyoruz. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali programlarının bu yıl 12.si yapılıyor. İnşallah bir çok ülkede yeni bir dünya demeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 

(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)