ALMANYA'nın Essen kentinde mermer ve çini şirketi bulunan Sivaslı işadamı Hasan Özdemir'in, başı dertten kurtulmuyor.
Essen'de Royal Naturstein GmbH adında mermer ve çini şirketi bulunan Hasan Özdemir'in, iki yıl önce satın aldığı ve nisan ayında açılışını yaptığı işyeri, bu ay 2 kez saldırıya uğradı. 8 Haziran'da hırsızlar pencereden girerek bazı malları çaldı. Önceki gece de Hasan Özdemir'in şirketine kapıyı zorlayarak giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler her tarafa boya döktü.
Gece yarısı işyerine giren saldırganlar dört ayrı odadaki çalışma masası, bilgisayar ve telefonlarının üzerine boya dökerek kullanılmaz hale getirdi. Ayrıca koridor, tuvalet ve lavabolar ile girişte bulunan bir piyanonun da üzerine boya döküldü. Şirketi büyük zarar gören Hasan Özdemir, binaya girenlerin şirket kaşesini ve bazı anahtarları götürdüklerini anlattı. Şirket kaşesi ve anahtardan başka herhangi bir eşya alınmaması işyeri sahibini ve polisi şaşırttı. Saldırıyı yapanların bulunabilmesi için polisin inceleme başlattığı belirtildi.
ZARAR 100 BİN EURO'YU BULABİLİR
Şirketi bir ayda iki kez saldırıya uğrayan İşadamı Hasan Özdemir, “10 gün önce pencereyi kırarak içeri girenler, çok sayıda ürünümüzü çalıp götürmüşlerdi. Polis, yapanları henüz bulamadı. Bu şoku üzerimizden atlatmadan yeniden binaya girildi. Çok garip bir şekilde, her tarafı boya içinde bıraktılar. İnsan olan böyle bir şey yapmaz. Zararımız büyük. Henüz sigorta şirketiyle görüşmedik ama polis, bu tür boyalama olaylarında oluşan zararları, sigortanın karşılamadığını söyledi” diye konuştu.
Özdemir, polisin bir an önce suçlu yada suçluları bulmasını beklediğini belirtti.