AK Parti Elazığ eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, Londra'da, İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden London School of Economist'te (LSE) bir konuşma yaptı.
'2014 Seçimi Yaklaşırken Türkiye'de Siyasetin Dünü, Bugünü, Yarını' adlı paneli Royal Holloway Üniversitesi’nden Dr. Gül Berna Özcan yönetti. Panelde, polisle girdiği küfürlü kavgadan sonra kesin ihraç istemiyle Ak Parti MYK'sı tarafından Müşterek Disiplin Kurulu’na oybirliğiyle sevkine karar verilen ve 26 Aralık 2009'da AK Partiden istifa eden eski milletvekili İşbaşaran konuşma yaptı. Feyzi İşbaşaran, 2001 krizinden o dönemde hazır olan Recep Tayyip Erdoğan'ın  lider olarak çıktığını anlatırken, "Yeni bir lider gerekiyordu. Türkiye bir lider ülkesidir, demokratik kültürü yoktur. Türkiye'nin solu hep askeri düşünmüş, ne olsa 'asker var' zaten demiştir" dedi. 
Türkiye'de müthiş bir ahlaki çöküntü olduğunu hükümeti eline geçiren kişinin, devletin bütün gücünü elinde tuttuğunu ifade ederken, şöyle konuştu:
"Sizin malınızı parça parça önünüze yem olarak atıyor. 'Canım, çalıyorlar ama yapıyorlar da' diyorlar. Böyle bir şeyi hiçbir millet düşünemez. AKP ile birlikte olduğum 2007 benim hayatımın hatasıdır. Biz partiye katkı verelim dedik. ANAP'ta herkes vardı, AKP de öyle olur diye düşündüm. 2002'den itibaren benim için AB çok önemliydi. Tayyip bey AB'ye 4 elle sarılmıştı. O çabayı takdir etmiştim. Türkiye'de milletvekili olmak hiçbir şeydir. Türkiye'de milletvekili olacağına  şube müdür ya da daire başkanı çok olmak daha doğrudur. Zira malı götürür, hırsızlık yaparsınız. Milletvekilliği boş iştir. Hele benim gibi başka bir partiden gitmişseniz zaten hiç alakanız olmaz. Benim öyle şanssız bir AKP milletvekilliğim oldu."
"MAVİ MARMARA"
Mavi Marmara olayına da değinen İşbaşaran, bunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi hatası sonucu ortaya çıkan bir facia olduğunu savundu. İşbaşaran, şöyle konuştu:
"Geminin gitmesine karşı çıktım. bu fikirlerimi Başbakana da söyledim. 'Bu gemi Antalya'dan kalkıyor. İsrail açıkça uyarıyor. 'Vuracağım' diyor. İsrail bizim İskenderun Körfezi'ne izinsiz gemi gönderse siz ne yapardınız?' dedim. Cemaate hiçbir şekilde yakın değilim ve aynı fikirde olmamama karşı açıkça söylemeliyim ki Mavi Marmara konusunda Fethullah Gülen doğru bir uyarıda bulunmuştur. Demiştir ki; Savaşa gider gibi yardım mı olur."

FZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)