AZERBAYCAN ve Ermenistan arasında son dönemde ateşkesin sık bozulması ve çatışmaların artması üzerine Ermeni tarafından son dönemde açılan ateşle birçok ev ve okul isabet aldı.
Azerbaycan'ın Ermenistan ile sınır hattı bulunan Tovuz kentinin Hacallı Köyü'nde Ermenistan tarafından açılan ateş sonucu bir evin camından giren kurşun oturan çocuğun 5 santim yanından geçerek duvara saplandı. Evde oturanlardan Ceylan Kurban, bir anda yoğun çatışma sesleri duyduklarını ardından odanın bir anda toz duman içinde kaldığını söyledi. Kurban, sözlerine şöyle devam etti:
"Büyük gürültü ardından oda bir anda toz- duman oldu. Gözlerim torunumu aradı ama bir baktım ki kapının ağzında yerde yatıyor. O anda çok korktum acaba torunuma mermi isabet mi etti diye. Hemen yanına giderek vücudunu kontrol ettim. Allah'a şükür olsun ki torunuma isabet etmemişti. Tam yattığı ranzanın yanını sıyırmıştı. Bu çatışmalardan çok tedirginiz. Ermeniler artık sivilleri hedef alıyor."
AÇILAN ATEŞ OKULA İSABET ETTİ
Azerbaycan'ın Tovuz şehrinin Hacallı köyü ilköğretim okulunun ise çıkan çatışma sonucu kapı ve duvarlarına çok sayıda mermi isabet etti. Okul Bekçisi Rehim Garayev, çatışma anında yarım saat yerde yattığını ve çok tedirgin olduğunu bildirdi. Ermeniler'in ağır silahlar kullandıklarını belirten Kurbanov, ailelerin çok endişeli olduğunu ve birçok ailenin bu yüzden çocuklarını okula göndermekte tedirginlik yaşadıklarını söyledi.