FRANSIZ tarihçi Maxime Gauin, Ara Toranian'a hakaret davası açtı. 
Bir zamanlar Asala terör örgütünün basın sözcülüğünü de yapan Ara Toranian, 20 yıldır yönetiminde olduğu ve Fransızca yayın yapan 'Armenews' adlı dergi ve internet sitesinden, 1915 olayları için 'soykırım' denilmesine karşı olan genç Fransız tarihçi Maxime Gauin'e hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açıldı.
Fransa'nın başkenti Paris Orly Havalimanı'nda Türk Hava Yolları standına 1982 yılında Ermeni terör örgütü Asala tarafından yapılan ve ölümle sona eren terör saldırısı çerçevesinde göz altına alınan ve 'delil yetersizliği' sebebi ile serbest bırakılan Asala terör örgütünün eski basın sözcüsü Ara Toranian, Armenews internet sitesinden Maxime Gauin hakkında yapılan hakaret ve nefret söylemlerini engellemediği için mahkeme önüne çıkacak.
Daha öncede yazdığı makaleler yüzünden, Lyon Villeurbanne belediye encümen azası Movses Nisanian tarafından "Nazi"ye benzetilen Maxime Gauin encümen azasını mahkemeye vermiş ve davasını kazanarak Movses Nisanian'ı para cezasına mahkum ettirmişti.
Ara Toranian Fransa Ermeni Dernekleri (CCAF) eş başkanlığını yapıyor, diğer eş başkan ve Daşnak Partisi batı Avrupa başkanlığını da yapan Mourad Papazian ile birlikte Fransa cumhurbaşkanı François Hollande'a yakınlığı ile biliniyor.
Ara Toranian 22 Nisan 1985 senesinde, Orly terör saldırısında 15 yıl hapis cezası alan Soner Nayir'a yataklık yaptığı iddiası ile mahkeme tarafından mahkum edilmiş, fakat temyiz mahkemesi tarafından cezası bozulmuştu.

EA(SS)