SIRBİSTAN Başbakanı İvica Daçiç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kosova'nın Prizren kentinde yaptığı konuşmasının kendilerinde memnuniyetsizlik oluşturduğunu belirtti. Konuşmanın diplomasiye aykırı olduğunu belirten Daçiç, Erdoğan'ın "Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin, birbirine dost, birbirine akraba, birbirine kardeş olduğu bir yapının insanlarıyız. Unutmayın, Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" söylemlerinin Kosova'nın siyasi istikrarına fayda sağlamayacağını söyledi. 
Belgrat'ın Novosti gazetesine verdiği demecinde Daçiç, "Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın mesajları diplomatik değildir. Prizren'de söylenen bu gibi sözler kesinlikle Kosova'da siyasi istikrara katkısı olmaz, aynı zamanda Sırplar ve Arnavutlar arasında güveni geri getiremez" dedi.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HERKES KOSOVA'NIN SIRP TOPRAĞI OLDUĞUNU BİLİYOR Sırbistan Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklamasında bu gibi ifadelerin dostane ifadeler olarak kabul edilemeyeceği belirtilerek, "Dünyada herkes, hatta bu küçük ülkeyi tanıyanlar bile Kosova'nın Sırp toprağı olduğunu biliyor" iddiasında bulundu. 
KOSOVA KATOLİK KİLİSESİ'NDEN 'PROVOKASYON' AÇIKLAMASI 
Kosova Katolik Kilisesi yaptığı yazılı açıklama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Prizren'de yaptığı konuşmada sarf ettiği bazı sözleri 'provokasyon' olarak niteledi. Kosova Katolik Kilisesi Piskoposu Dode Cerci imzalı yazılı açıklamada Türkiye devlet idarecilerinin yeni Osmanlıcılık söylemleri ile provokasyonlarda bulunduğu belirtildi. DODE CERCİ: GEÇMİŞ UNUTULMALI ANCAK, KARDEŞLİLİĞİN SINIRI OLMALI Erdoğan'ın Prizren'deki konuşmasında "Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin, birbirine dost, birbirine akraba, birbirine kardeş olduğu bir yapının insanlarıyız. Unutmayın, Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" açıklamalarını provokasyon olarak vurgulayan Dode Cerci, "Bu aşağılayıcı içerikli söylemler, açıklamalar siyasi bir dalgınlık içinde söylenmiştir. Bu söylemler tarihsel gerçeklere ve bugünün realitesine aykırıdır, ayrıca gelecek için olumlu bir öneri içermeyen niteliktedir. Geçmiş unutulmalı ancak, kardeşliğin sınırı olmalı. Halklar kardeş ve dost olabilir. Bireyler kardeşlik ve dostluklar kurar. Ancak herkes kendi evinin ağasıdır. Biz birbirimizi kardeş sayabiliriz ancak kardeşlik aşıldığında, 'sen kendi evine ben kendi evime' denmesi de bilinir. Geçmiş bizler için adaletsiz, acı vericidir. Geçmişe körü körüne dönüş, geleceğe yürümenin sonudur" açıklamasında bulundu. 
PİSKOPOS CERCİ'NİN AÇIKLAMASINA TEPKİ
Piskopos Cerci'nin açıklamasana Kosovalılar büyük tepki gösterdi. Piskopos Cerci'nin açıklamalarına bir tepki de Priştine'de Fatih Sultan Mehmet Camii'nden geldi. Halkın öfkesinin dile getirildiği ve insanların aklıselime çağırıldığı hutbe konuşmasında insanların bu tip provokasyonlara gelmemesi gerektiği vurgulanarak Kosova'da halkın yüzde 92'sinin Müslüman olduğunun unutulmaması gerektiği vurgulandı.

TK(SS)