Hakan AYTAŞ- KÖLN () - Almanya'nın Köln kentinde, 24 Mayıs Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 bin taraftarına seslenmesi bekleniyor. Aynı gün çok sayıda protesto gösterisi de yapılacak. Kent merkezinde güneşli güzel bir günün keyfini çıkarmak isteyenleri o gün tam bir kaos bekliyor. Kent sakinlerini uyaran Köln polisi, bir harita ile gösterilerin güzergahlarını bildirerek o gün kent merkezinin büyük bölümünde trafiğin aksayacağı uyarısında bulundu. Polisin açıklamasında 24 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan'ın katılacağı mitingin yanı sıra çeşitli nedenlerle çok sayıda protesto gösterisi düzenleneceği belirtildi.

AABF'NİN MİTİNGİ EBERTPLATZ'DAN BAŞLAYACAK

Açıklamaya göre, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) Başbakan Erdoğan'ın Köln ziyaretine karşı düzenleyeceği protesto gösterisi saat 13.00'de Ebertplatz'dan başlayacak. Grup daha sonra Ring Caddesi, Rudolfplatz ve Aachener Caddesi üzerinden İnnere Kanalstrasse ile Schmalbeinstrasse arasındaki yeşil alana gelecek. Burada ise miting saat 18.30'a kadar sürecek.

BAŞBAKAN'IN MİTİNGİ LANXESS ARENA'DA

Başbakan Erdoğan'ın katılacağı ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından organize edilen miting ise saat 14.00'de Lanxess Arena'da yapılacak. Köln polisi gerek protesto gösterilerine gerekse Lanxess Arena'daki mitinge binlerce kişinin katılmasının beklendiğini bildirdi. Polisin açıklamasında 24 Mayıs'ta, toplantı ve gösteri yürüyüşü temel hakkının garanti altında olacağı vurgulandı. Polis ayrıca, gösterilerin barışçıl, yasalara uygun ve şiddetsiz geçmesini bekliyor. Gösterilerle ilgili sorusu olanlar veya sorun yaşayanlar Köln polisine 0221/2295555 numaralı telefondan başvurabilecekler.

Köln'de 24 Mayıs günü, çok sayıda grup ve parti de çeşitli nedenlerle gösteriler düzenleyecek.

HA (AÖ)