TÜRKİYE’DE Twitter’a erişimin yasaklanması  Danimarka medyasında 'Erdoğan korkuyor' manşetiyle yer aldı.
Ülkenin 24 saat haber yayını yapan TV 2 News kanalında, her 15 dakikada bir yayınlanan programa davet edilen Kopenhag Üniversitesinden Türkiye ve Ortadoğu uzmanı Daniella Kuzmonovic, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mümkün olduğunca yolsuzluk olaylarının duyulmasını engellemek istediğini savundu. Kuzmonovic, şöyle dedi:
"Erdoğan, geçtiğimiz yıl haziran ayında Gezi olaylarıyla başlayan halkın tepkisinin sosyal medya aracılığı ile arttığına inanıyor. İktidarı kaybetmemek, mümkün olduğu kadar fazla iktidarda kalmak için çeşitli önlemler almaya çalışıyor ama bu şekilde haberlere sansür getirebilmesi mümkün değil. Erdoğan gezi olaylarıyla başlayan ayaklanmanın medyada ve sosyal medyada yer almaması için elinden geleni yapıyor. Telefon dinlemelerinin özel hayata müdahale olduğunu öne sürerek yasaklar getiriyor ama ülke güvenliğini tehlikeye atacak kararlar alıyor."
TV 2 News kanalının iki sunucusu Başbakan Erdoğan’ın aptal olmadığını ancak yasaklarla, ülkede kendisine karşı gösterilen tepkilere dayanamayacak kadar sinirli davrandığını öne sürdü. Danimarka medyasında yer alan haberlerde Erdoğan’ın, Atatürk’ün kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti'ni giderek AB’den uzaklaştırdığı iddia edildi.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)