SERVİS MİNİBÜSLERİ GEÇ GELDİ
Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakan ve işadamları, Singapur Havalimanı VIP Salonu'na yanaşan körükle Singapur’a ayak bastı. Erdoğan ve beraberindekiler alışılagelen merdiven yerine körükten VIP salonu dışında bekleyen araçlarına bindi. Erdoğan’a eşlik eden bakanlar ise, bir minibüse bindirilerek otellerine gönderilirken, işadamlarından bazıları kendilerine tahsis edilen servis minibüslerinin geç gelmesi nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldı.
EŞLİK EDENLER
Japonya’nın Başkenti Tokyo’dan sonra Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile bazı bürokratlar, işadamları ve gazeteciler eşlik ediyor.
Erdoğan’a yarın sabah İstana Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi karşılama töreni düzenlenecek. Ardından Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam ile görüşecek olan Başbakan Erdoğan, mevkidaşı Başbakan Lee Hsien Long ile de görüşecek. Her iki başbakanın da katılacağı anlaşmaların imza töreni, ortak basın toplantısı, resmi öğle yemeği de programlar arasında. Erdoğan, Singapur Parlamento Başkanı Halimah Yacob’u ziyaret edecek ve Singapur Botanik Parkı Orkide Bahçesine de bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan’ın Singapur Limanını ziyareti ise basına kapalı gerçekleştirilecek.
Başbakan Erdoğan ardından vefat eden Türk Başkonsolosu Ahmet Ataullah Efendi ve Jahor Sultanı AbuBekr’in Eşi Hatice Sultan’ın mezarlarının bulunduğu Telok Bilayoh Mezarlığına da bir ziyaret gerçekleştirecek.