ENDONEZYA mahkemesi, Gençlik ve Spor eski Bakanı, 50 yaşındaki Andi Mallarangeng'i milyonlarca dolarlık rüşvet operasyonu kapsamında suçlu buldu. 
Andi Mallarangeng, 'Görevini kötüye kullanıp şahsi servet elde etme' suçundan yargılandı. Adı sürekli volkanik patlamalarla anılan Java eyaletinin batısında yapılan ve 220 milyon dolara mal olan spor merkezinden bakan mallarangeng'in kendisine pay aldığı iddia edildi. Sanık eski bakan kardeşi Andi Zulkarnaen aracılığıyla ihaleye giren firmadan 852 bin dolar alarak ihaleye fesat karıştırdı. Yapılan araştırmalara göre, 220 milyon dolara mal olan spor merkezinin aslında maksimum masrafının 180 milyon olabileceğini ve bu ihale ile Endonezya devletinin 40 milyon dolar zarara uğratıldığı belirtildi. Özel Araştırma görevlilerinden biri ve yaptığı araştırmalar sonucu en meşhuru olan Supardi yaptığı açıklamada, "Sanık otorite ve imkanlarını kötüye kullanmıştır" dedi.
Endonezya devleti 2003 yılında kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu ile yaptığı çalışmalarda ilk kez 2012 yılında aktif görevde olan bakan Mallarangeng'in görevine son verdirmişti. O tarihteki ilk açıklamasında eski bakan Mallarangeng “hukukun çizdiği kuralların dışına çıktığıma inanmıyorumö demişti ama yolsuzluk yapmadım dememişti. Endonezya devlet başkanı Susilo Bambang Yudhoyono'nun lideri olduğu Demokrat Parti'ye gelen darbelerden sadece birisiydi Mallarangeng'in rüşvet davası. Endonezya Yolsuzlukla Mücadele de 177 ülke arasında 114'üncü sırada bulunuyor.

 

KK(AÖ/GE) (FOTOĞRAFLI)