Ahmet İNCEL / MÜNİH, ()-  BMW’nin CEO’su Norbert Reithofer, Automobilwoche dergisine yaptığı açıklamada BMW’nin elektrikli araçları i3 ve i8’e gösterilen yoğun ilgi nedeniyle siparişlerde altı ay bekleme zamanı olduğunu açıkladı.
BMW’nin CEO’su Norbert Reithofer, küçük model i3’ün üretimine yeni başladıkları halde bu günlerde ancak Kasım siparişlerini teslim edebildiklerini belirtti. Reitshofer, Almanya'nın Leipzig’teki kentindeki tesislerde günde 100 i3 üretildiğini bildirdi. i8 modellerinde ise yıl sonuna kadar üretilecek tüm araçların şimdiden satılmış olduğunu açıklayan Reitshofer “Bu modele sahip olmak isteyen müşterilerimizin biraz sabırlı olmaları gerekmektedir. i8 modeli daha önceleri ürettiğimiz Z8 modellerinde olduğu gibi büyük sayıda üretim için planlanmamıştı, burada söz konusu olan birkaç bin araçtı” dedi.
Reitshofer, “Burada yeni bir teknoloji söz konusu, bu nedenle bilinçli olarak düşük bir üretim planladık, ama üretim rakamları önümüzdeki aylarda artacaktır. Bu ilgi bizi olumlu olarak şaşırttı. Geçenlerde Genova’da karşılaştığım Amerikan pazarı temsilcimiz 'Tüm i8’leri bana gönder, hepsini satıyorum' dedi." diye konuştu.
BMW’nin i8 modelinin Almanya satış fiyatı 126 bin Euro’dan, i3 ise 34 bin 950 Euro’dan başlıyor.
Aİ(SSA)